Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 27.07.2012.
08:18
Večernje novosti A

Ujak silovao redom, više od jedne žrtve

Četrnaestogodišnja devojčica, koja je policiji prijavila da ju je silovao ujak, po svemu sudeći nije bila jedina njegova žrtva. Kako "Večernje novosti" saznaju, policija ima operativna saznanja o još dve osobe koje su, kako navode, bile žrtve osumnjičenog Srđana S. (45).

Foto: Ilustracija
 

Istraga tek treba da sklopi detalje o ovim jezivim dešavanjima u naselju petnaestak kilometara udaljenom od centra Kragujevca, koja su šokirala čitavu Srbiju. Reporter "Novosti" u četvrtak je bio u ovom delu naselja, gde uglavnom živi romska populacija. Usledio je novi šok -pojedini žitelji ovog naselja tvrde da nije reč o silovanju. Govore da je devojčicu majka zapostavila i ostavila na čuvanje babi i ujaku, koji je o njoj, navodno brinuo. Pričaju da je reč o detetu koje boluje od epilepsije.
 

- Kupovao joj je lekove, garderobu, vodio kod lekara. U selu su svi znali da se tu nešto dešava, ali niko nije hteo da prijavi. Ne verujem da ju je silovao, a drugih stvari je verovatno bilo. Ujak joj je, jeste grozno, ali nije samo on kriv, priča jedna rođaka devojčice.
 

Ipak, i oni koji ga "brane" pričaju da je Srđan S. bio prek, naročito kada popije. Tada su svi bežali od njega, voleo je da se potuče. U istom dvorištu 1994. godine sekirom je ubio svog sestrića, starijeg brata devojčice za čije silovanje se sada sumnjiči. U sudskim spisima postoje beleške da se on sa sestrićem posvađao u njegovoj kući. Došlo je do tuče, potezanja sekira. U jednom trenutku uplašeni sestrić pobegao je u svoju kuću. Srđan je sekirom počeo da udara po ulaznim vratima, a kada ih je otvorio udario ga je sekirom u glavu.
 

- On za mene ne postoji, ni na onom ni na ovom svetu. Ubio mi je unuka, i mene je tukao, pretio svima redom, kaže njegova majka i baba devojčice.
 

Ona pak priča da se sve ovo sa njenom četrnaestogodišnjim unukom možda i ne bi desilo da je ona stalno bila tu, u kući. Morala je, kaže, ponekad da ode po drva u obližnju šumu, do grada, pijace. Verovatno su se tada i dešavale "te stvari". Majka devojčice gotovo nikad nije bila kod kuće, išla je u nadnicu, poslednjih meseci radila je u Beloj Crkvi.
 

- Nemam u njega poverenje. Ja ni svoje kuče ne bih pustio kod Srđana. Ali, njegova sestra mu je ostavila dete na čuvanje, priča jedan komšija.
 

Osumnjičenom Srđanu S. određen je pritvor do 30 dana. Pred Suzanom Grujović, istražnim sudijom Višeg suda, priznao je da je imao seksualne odnose sa devojčicom, ali se branio da je nije silovao već je, kako je rekao, sve bilo na dobrovoljnoj osnovi. Majka zlostavljane devojčice u četvrtak je, kako su rekli u selu, dete odvela kod lekara. U sudu kažu da će devojčica biti saslušana uz prisustvo psihologa iz centra za socijalni rad, branioca i majke, odnosno zakonskog staratelja.

POVEZANE VESTI

Subota 28.07.2012. 09:16
Da pravda i pravo funkcioniše kod nas, on ne bi trebalo da je na slobodi.
Petak 27.07.2012. 10:08
Kriza sistema vrednosti, zato nam crna hronika obiluje ovakvim sadržajima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online