Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 19.07.2012.
23:41
Večernje novosti A

Beograd: Upucao policajca, pa drugog ugrizao

Dvojica policajaca Odseka za suzbijanje krađa UKP Beograd povređena su u četvrtak, oko 9.30 časova u Ljermontovljevoj ulici, prilikom hapšenja osumnjičenog Daniela M. (22), koji se tereti za krađu vozila.

Foto: Arhiva

Policajac Vojin B. upucan je u šaku, dok je njegovog kolegu V. M. osumnjičeni više puta ujeo za ruku. Obojica povređenih vozilom Hitne pomoći prevezeni su u Urgentni centar. Pregledom su utvrđene telesne povrede, odnosno da je policajcu Vojinu B. od upucavanja polomljen prst i povređena leva šaka, a da njegov kolega ima ozbiljne ozlede od ujeda. Ipak, posle ukazane pomoći, pušteni su na kućno lečenje.
 

Prošle godine 1.704 napada

Statistika pravosudnih organa Srbije kaže da je najviše napada na policiju zabeleženo u Beogradu. Prošle godine napadnuta su 1.704 policajca dok su vršili dužnost, od čega su trojica izgubila život, 22 su dobila teže telesne povrede, a 367 lakše. Prijave su podnete protiv 1.113 osoba. Najviše napada bilo je prilikom održavanja javnog reda i mira, kontrole saobraćaja i provere identiteta.

Kako "Novosti" saznaju u MUP Srbije, do incidenta u Ljermontovljevoj 7, gde su policajci na osnovu operativnog rada, saznali da se krije osumnjičeni Daniel M. kojeg je trebalo da uhapse, došlo je iznenada. Policajci su ušli u stan u kojem se krio osumnjičeni, ali je on istog trenutka, s leđa, napao Vojina B. U rvanju sa njim, uspeo je da se dokopa pištolja iz kojeg je ispalio metak i ranio policajca. Daniel M. je, u međuvremenu, kada je u pomoć kolegi pritekao policajac V. M. više puta, iz sve snage, čoveka ujeo za šaku i ruku. Potom je pokušao da iskoči kroz prozor stana na trećem spratu, u čemu su ga sprečila dvojica povređenih policajaca i uhapsila.


Danielu M. osim krivične prijave za krađu vozila, sledi i prijava za opiranje hapšenju i napad na službena lica prilikom vršenja službene dužnosti za šta je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna.

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2012. 01:30
Imam osecaj da su policajci,bili nonsalantni i opusteni ne shvatajuci da ponekad i sitniji kriminalac ko u ovom slucaju moze da bude ako je preplasen jos opasniji od okorelog ubice mafijasa,mafijas zna i ocekuje da ce da pucaju i ako nema izlaz on se profesionalno predaje bez otpora u vecini slucajeva jer zna da ce advokat da ga izvuce i onda sto da rizikuje....e,zato je sitna buranija nepredvidiva..........!
Petak 20.07.2012. 08:06
Ako bi morao da biram metak u ruku i ujed odraslog čoveka, odabrao bi metak. Mog oca je u vojsci pijani rezervista ujeo za nogu nakon što ga je moj otak razoružao. Dobio je čizmu u njokalicu a otac je morao po inekciju jer je noga počela da mu se koči.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online