Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.07.2012.
23:08
Večernje novosti A

Zrenjanin: Otac čekićem ubio sina

Zrenjaninska policija je lišila slobode i predala istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu Kostu Friskana iz mesta Torak, u srednjobanatskoj pograničnoj opštini Žitište, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva lišivši života svog sina Jeftu Friskana iz istog mesta.

Dvorište kuće u kojoj se desilo ubistvo
 

Sumnja se da je Kosta Friskan (85) u dvorištu porodične kuće u selu Torak, u ulici Bratstva-jedinstva 78, u subotu ujutru zadao više udaraca čekićem u glavu svom sinu Jefti (57) od kojih je ovaj preminuo.


Otac i sin Friskan živeli su sami u porodičnoj kući. Bavili su se poljoprivredom i izdržavali obrađujući petnaestak hektara zemlje. Komšije iznose da su dobri i mirni ljudi, ali i da su znali da se međusobno sporečkaju. Tome je, navodno, najviše kumovao alkohol, jer su obojica voleli da popiju.


- Prolazio sam u subotu ujutro biciklom pored njihove kuće, kada me Kosta zaustavio i zavapio "uđi unutra, ubijen mi je sin". Pomislio sam da je Jefta preterao sa pićem i pao. Ležao je u lokvi krvi, u travi kraj šupe. Kosta mi je rekao da ga je tako zatekao i okrenuo na leđa, da vidi šta mu se dogodilo - ispričao je komšija Đorđu Babesku, koji je odmah o događaju obavestio Jeftinog brata od tetke Dragoja Lelu, a ovaj je odmah pozvao policiju.
 

Osumnjičeni na posmatranju

Istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš u nedelju popodne je saslušao osumnjičenog za ubistvo, Kostu Friskana. U izjavi za "Večernje novosti" sudija je rekao da Kosta nije bio sposoban da da iskaz, nesuvislo je pričao, govorio nepovezano, a s obzirom na to da navodno boluje od Alchajmerove bolesti, brkao je događaje, vremena, prisećao se svega i svačega, na predlog veštaka neuropsihijatra, upućen je na posmatranje u specijalnu bolnicu CZ.

Prema izjavi istražnog sudije Višeg suda u Zrenjaninu Ileša Bakoša, nakon obavljenog uviđaja, dat je nalog za obdukciju tela Jefte Friskana jer su policijski inspektori posumnjali u verziju koju je Kosta izneo tokom saslušanja.


- To se pokazalo ispravnim, jer su lekari kasnije utvrdili da je smrt nastala kao posledica nanesenih fizičkih povreda - rekao je za "Večernje novosti" Bakoš.


Dragoja Lelu kaže da nije mogao ni da nasluti da je otac digao ruku na sina i usmrtio ga na tako grozomoran način.


- Zatečeni smo svi u selu! Ne znamo šta se dogodilo između njih, zašto je moralo ovako da završi - kaže Dragoja Lela i tvrdi da mu se Jefta nikada nije žalio da je dolazio u sukob sa ocem.


Kuća u čijem se dvorištu dogodilo ubistvo je zapečaćena, policija ne dozvoljava pristup, a niko od dalje rodbine Friskanovih u nedelju nije želeo da kontaktira sa medijima.


Ni ostali meštani nisu raspoloženi za razgovor sa novinarima, ali se ipak moglo čuti da su i otac i sin imali problema sa alkoholom, da su mnogo pili i ponekad se danima nisu treznili. Priča se i da je otac maltretirao sina zbog želje da ode iz sela.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.07.2012. 23:16
kako moze covek od 85 godina da ubije nekog od 57....mislim...nekako mi cudno zvuci...ali svakako...obesiti coveka za muda pa na sred glavnog trga...ubiti sina na taj nacin....ne zasluzuje ni smrtnu kaznu....
Ponedeljak 16.07.2012. 06:35
Alkohol je opet učinio svoje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online