Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.07.2012.
14:37
Blic A

Iskopali babu sa groblja i odneli je u nepoznatom pravcu

Posmrtni ostaci Olge Crnobrnje, koja je sredinom aprila preminula u 79. godini i sahranjena na vrnjačkom groblju, iskopani su u noći između ponedeljka i utorka i odneti u nepoznatom pravcu. Sanduk su pod okriljem noći "ekshumirali" članovi rodbine, koji više od mesec dana insistiraju da im preduzeće "Beli izvor" koje brine o groblju dozvoli premeštaj pokojnice.

Ilustracija: Iskopani posmrtni ostaci starice i odneti u nepoznatom pravcu
 

Da je grob oskrnavljen primetili su radnici koji su došli u udaljeni deo sedam hektara velike parcele, gde je bila humka da pripreme novu sahranu i urade betonske obrube.

- U najmanju ruku od smrada nije moglo da se radi. Jedan od kolega primetio je potom da na jednoj humci nedostaje krst kao i da je zemlja prekopana jer je gornji deo bio mokar. Odmah smo slučaj prijavili rukovodiocima - priča jedan od radnika koje smo juče zatekli na vrnjačkom groblju.
 

I zaista, sem parčeta krsta i gomile grubo natrpane zemlje na licu mesta nije bilo ničeg drugog: ni cveća ni tragova upaljenih sveća.

- Familija je zaista pre mesec dana podnela zahtev da premesti telo pokojnice u neku novu porodičnu grobnicu. Nismo ulazili u detalje gde se ona nalazi i zašto su je uopšte ovde sahranjivali ako su već imali porodičnu grobnicu. Osnova je da smo im jasno predočili da premeštanje posmrtnih ostataka koji nisu stari najmanje deceniju nije moguće od prvog maja do 30. oktobra.
 

Kada se ekshumacija odobri obavlja je preduzeće koje gazduje grobljem ili neka druga ovlašćena firma uz prisustvo policije - kaže rukovodilac sektora komunalne higijene JKP “Beli Izvor” iz Vrnjačke Banje Petar Arsić.

Po rečima sagovornika lista, na groblju se sa ovakvim slučajem do sada nikada nisu sreli.

- Imamo zahteve ljudi koji su izbegli sa Kosova da ovde prebace posmrtne ostatke bližnjih. I za to postoji striktna procedura. Ovo je zaista presedan - kaže Arsić.

Groblje u Banji inače nema noćnog čuvara kao i većina grobalja u okolnim gradovima ali ni kapije koje mogu da onemoguće ulaz vozila tokom noći. Sam čin po sebi dobiće najverovatnije prekršajni ili krivični ishod jer je o svemu obaveštena i policija.

Opasno je, međutim, što osoba ili više njih koje su otkopale telo, lako mogu da budu teško zaražene, a tom riziku su bili izloženi i radnici koji su prolazili putevima kojima je prenošen kovčeg ili su bili blizu humke oko koje se neprijatni miris širio.

Petak 13.07.2012. 17:41
Снимају наставак филма Мртав ладан, па им треба сада Баба а не Деда!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online