Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.01.2010.
12:01
J. S. - Vesti A

Đinđićevi telohranitelji zaratili zbog golubova

Beogradska policija uhapsila je četvoricu ljudi koji se sumnjiče da su 18. januara podmetnuli eksploziv pod "ševrolet" Nikole Sandulovića (47). Među uhapšenima je i Zoran Tešić (45), nekada blizak Sandulovićev prijatelj, sa kojim je svojevremeno bio angažovan u obezbeđenju pokojnog premijera Zorana Đinđića.

Opasan hobi: Sandulović sa ljubimcima
 

Osim Tešiću, lisice na ruke stavljene su i Milošu Ristanoviću (41), Draganu Ražnatoviću (37), kao i Dragoslavu Pejiću (35), saopštio je MUP.
 

Motiv sukoba bivših prijatelja i saradnika, kako je potvrdio direktor policije Milorad Veljović, jesu dugogodišnji sukobi ove kriminalne grupe i Sandulovića, a vezani su za neraščišćene "imovinske odnose, pre svega oko poslova golubarstva". Trgovina visokoletačima, naime, veoma je razvijena, i na to se ne plaća porez, a pojedini primerci dostižu cene i do 15.000 evra.
 

"Pali" i zbog iznude

Aleksandar Tešić, Miloš Ristanović i Dragan Ražnatović na meti policije bili su i u maju prošle godine. Oni su tada uhapšeni zbog sumnje da su sa izvesnim Ivanom Đipalom, na smederevskom putu, kod restorana "Radmilovac" uz upotrebu sile i pretnju pištoljem oteli "mercedes". Oštećenom su naneli i lakše povrede, a onda ga sutradan pozvali i zahtevali da automobil prevede na ime jednog od njih.

Nikola Sandulović, podsetimo, teško je povređen u eksploziji bombe postavljene pod njegov džip koji je bio parkiran ispred broja 12 u ulici Đorđa Čutukovića u Zemunu. Tom prilikom povređena su još dvojica ljudi, za koje se ispostavilo da su Sandulovićevi prijatelji i takođe golubari. Istraga je pokazala da je Sandulović preživeo zahvaljujući tome što je eksploziv bio postavljen ispod suvozačevog sedišta, a detonacija ga je izbacila iz automobila.
 

Zanimljivo, ali gotovo identičnu sudbinu je imao i Tešić, u novembru 2007. godine. Kao i Sandulović preživeo je zahvaljujući tome što je eksploziv bio podmetnut pod mesto suvozača njegovog "mercedesa". Ranjenog Tešića je tada svojim automobilom na VMA odvezao juče uhapšeni Dragan Ražnatović.
 

Inače, pokušaj ubistva Sandulovića nije prva likvidacija za koju se vezuje ime Zorana Tešića, inače vlasnika kafića "Zamak" na Banjici.
 

Još jedna žrtva nekada je bila bliska Tešiću, ali i Sanduloviću. Reč je o čoveku koji je takođe bio telohranitelj Zorana Đinđića, Nenadu Miljkoviću (33). Miljković je likvidiran u vikendici na Starom sajmištu 24. oktobra 2007. godine. Iz policije su tada stizale informacije da se sumnja da je on, kao i Tešić, bio umešan u trgovinu narkoticima. I Dejan - Kiki Kikinđanin (33), koji je izrešetan 2008. godine, na kućnom pragu na Banjici, bio je nekada blizak Tešićev prijatelj. Međutim, navodno su se razišli i Kikinđanin je pre likvidacije osnovao svoju ekipu.

Borba s korupcijom

Sandulović je bio predsednik Saveza odgajivača srpskih visokoletača Srbije i u specijalizovanom časopisu za lovce i ribolovce "Zov" pre nekoliko godina objavio je rat korupciji u takmičenjima.
"To se neće tolerisati. Biće isključeni iz Saveza i oni što daju i što primaju mito. Na dan utakmice ne tolerišemo nikakve poklone izuzev hrane i pića. Čak i uobičajena praksa poklanjanja golubova neće se tolerisati", bio je odlučan Sandulović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online