Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 03.07.2012.
11:10
Večernje novosti A

Smrt sedmorice braće u "kadetu“

Sedmorica mladića poginula su u ponedeljak oko 1.20 sati u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu od Pančeva prema Alibunaru. Tragedija se dogodila kada je "opel kadet", u kojem su se nalazila sva sedmorica nastradalih, udario u šleper koji je bio parkiran na putu. Svi poginuli momci bili su bliski rođaci, braća, a prema nezvaničnim informacijama, vozač "opela" bio je pijan. Kamion nije bio propisno parkiran, pa je vozaču Radovanu Ristiću (24) iz Pančeva određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prema nezvaničnim informacijama vozač koji je naleteo na braću bio je pijan
 

U stravičnom udesu život su izgubili Nenad (16) i Stevan Jankov (20), Bogica Dimitraško (22), Mile Nikolić (23) iz Banatskog Novog Sela kao i Rajko (19), Neđa (18) i Kuki Novakov (17) iz susednog sela Vladimirovac. Oni su, prema nezvaničnim informacijama, nešto posle jedan sat u noći između nedelje i ponedeljka krenuli u izlazak u Pančevo.

Porodica Nikolić ne može da poveruje šta se dogodilo njihovom Miletu i njegovim rođacima. Tibi Nikolić, Miletov rođeni brat, kaže da se u njihovom kraju nikada nije dogodila takva tragedija.

 

- Strašno je to što se dogodilo - priča Nikolić. - Sedmorica braće da poginu u istom trenutku, četiri porodice da se tako unesreće, pa ko to može da izdrži. Ne znam kako ćemo da preživimo ovo što nas je zadesilo.

Za volanom je bio Bogica Dimitraško, koji se, kako pričaju meštani Novog Sela, bavio taksiranjem. Očevici kažu da je bio vidno pijan, ali da to nije sprečilo mladiće da sednu sa njim u automobil. Svega petnaestak minuta kasnije "opel kadet" je naišao na kamion koji je bio parkiran u desnoj traci magistralnog puta kod skretanja za Kačarevo. Po svoj prilici Dimitraško nije primetio da je ispred njega parkiran kamion pre nego što je postalo prekasno i u punoj brzini je udario u njega.

Od siline udarca automobil se podvukao pod prikolicu kamiona i sva sedmorica mladića poginula su na mestu. Prizor na mestu nesreće je bio zastrašujući, a automobil potpuno zgužvan ispod prikolice šlepera.

- Nesreća se dogodila tako što se vozilo u kome je bilo čak sedam putnika u punoj brzini "zakucalo" u teretno vozilo koje je bilo parkirano na desnoj strani kolovozne trake - potvrdio je načelnik Policijske uprave Pančeva Zvezdan Radojković. - Reč je o muškarcima različite starosne dobi i romske nacionalnosti. Policija utvrđuje kako je došlo do ovog tragičnog saobraćajnog udesa, kao i da li je teretno vozilo bilo propisno parkirano. Vozaču teretnog vozila određeno je policijsko zadržavanje. Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja upozorila je vozače da kad god mogu izbegavaju vožnju u uslovima visokih temperatura jer one dovode do razdražljivosti i pada koncentracije, a posledice mogu da budu tragične. Oni koji ipak sedaju za volan treba da prekontrolišu vozilo, češće prave pauze i redovno se rashlađuju.

Prema prvim informacijama, kamion nije bio propisno parkiran i ugrožavao je bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Nesreća je zavila u crno četiri porodice koje su sve međusobno u srodstvu. Svi meštani romskog naselja u Banatskom Novom Selu okupili su se da pomognu i uteše porodice nastradalih.

Suzana Jankov (37) izgubila je dvojicu sinova - šesnaestogodišnjeg Nenada i četiri godine starijeg Stevana. Sa njihovim slikama u rukama, na ćebetu ispred kuće dočekuje rođake i prijatelje.

- Pijanac mi je odneo oba sina - priča očajna Suzana. - Taman smo završili sa poslom i Dimitraško je došao i pozvao ih da idu sa njim u Pančevo. Videla sam da je pijan i pokušala sam da ih zaustavim, ali niko me nije slušao. Prste su mi prikleštili vratima kada sam htela da ih zadržim. Zlatni su momci bili, po ceo dan su radili na deponiji da bismo se prehranili. Sada nam nisu dali ni tela da vidimo, jer kažu da su potpuno unakažena. Pre dve godine ostala sam bez muža koji se obesio u zatvoru, a sad i bez sinova. Samo su mi dve kćerke ostale.

Nenad Jankov nedavno se oženio, a Mile Nikolić je za sobom ostavio trudnu ženu. Bogica Dimitraško imao je ženu i troje male dece.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.07.2012. 11:25
Ovi pijani ovaj nepropisno parkiran...oslikana situacija reda i discipline na srpskim putevima...
Utorak 03.07.2012. 11:40
U "kadet" sedelo SEDMORO ...? Kako su se natrpali unutra ??
Utorak 03.07.2012. 12:22
" Reč je o muškarcima različite starosne dobi i romske nacionalnosti." Pa sta ako je romske nacionalnosti?Jel to mora da se naglasi?Sto,onda nije tako strasno ako su romske nacionalnosti?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online