Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.07.2012.
13:03
B. Đokić - Vesti A

Kobni put u zavičaj

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Horgoš-Beograd, poginulo je dete i jedna ženska osoba, dok su još dvoje dece, jedan muškarac i žena teško povređeni, a lekari se bore za njihov život. Kako saznajemo u MUP-u Srbije, u pitanju su naši sunarodnici iz Austrije, iz bečkog predgrađa Medling.

Tragedija: Užasan prizor nakon nesreće


- U kombiju sa prikolicom austrijskih registarskih oznaka nalazili su se vozač Goran V. iz Varvarina, njegova supruga, koja je vlasnik vozila, njihova poznanica poreklom iz Paraćina sa dvoje dece starih 13 i šest godina, kao i još jedno dete iz Ćićevca, staro 12 godina. Od posledica sudara, supruga Gorana V. je na mestu preminula, kao i devojčica od šest godina, dok su njena 13-godišnja sestra, njihova majka, devojčica od 12 godina i Goran V. teško povređeni i nalaze su u izuzetno teškom stanju, a lekari čine sve napore da im spasu život - kažu u MUP-u Srbije.


Kako nezvanično saznajemo, oni su krenuli iz Austrije za rodni kraj u petak po podne, a oko 11 sati uveče su prešli granicu Mađarske i Srbije na Horgošu. Nekoliko minuta pre ponoći, prolazili su deo autoputa između Bačke Topole i Feketića i na samo nekoliko kilometara od mesta gde je prošle godine u

Bugarin naleteo na mesto uviđaja


Dok je trajalo spasavanje povređenih, ovaj deo autoputa je bio zatvoren, pa su vozači preusmeravani na stari put. Međutim, još jedna tragedija je zbog toga mogla da se dogodi. Naime, vozač automobila bugarskih registarskih oznaka, najverovatnije zbog umora, nije primetio da je put zatvoren i svetlosne bove, pa je udario u njih i sleteo sa puta. Srećom prošao je bez povreda, a automobil je pretrpeo manja oštećenja.

saobraćajnoj nesreći poginuo pevač Ljubiša Stojanović Luis, iz još nerazjašnjenih razloga njihov kombi mercedes austrijskih registarskih oznaka, koji je vozio Goran V, udario je u kamion novosadskih registarskih oznaka, koji se nalazio ispred njega.


- Još ne znamo šta je tačno prouzrokovalo nesreću. Da li je vozač zaspao na trenutak ili iz nekih drugih razloga nije video kamion ispred. Kada je udario u njega, kombi se odbio i sleteo sa puta. Njih dvoje je na mestu preminulo, a kombi je bio toliko smrskan, da je trebalo dugo vremena da se povređeni izvuku iz njega. Nesreća se dogodila na oko 50 kilometara od granice, a taj deo je već godinama najrizičniji za vozače koji dolaze u Srbiju - dodaju u MUP-u Srbije.


Dok su spasilačke ekipe pokušavale da pomognu povređenima, ovaj deo autoputa je nekoliko sati bio u blokadi.


- Videli smo da se nešto dešava. Kada smo prišli prizor je bio užasan. Smrskani kombi, vatrogasci pokušavaju da ga otvore, lekari pokušavaju da pomognu povređenima, svuda svetla spasilačkih službi, prizor od kog se ledi krv - kažu vozači koji su neposredno po nesreći naišli na mesto tragedije.


Tokom leta povećava se broj nastradalih na autoputevima Srbije, obično na deonici kroz Vojvodinu. Kako kaže Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, obično je uzrok umor.


- Vozači treba da se više odmaraju, da uzimaju što više tečnosti i ne žure. Srbija se nalazi na otprilike 1.000 kilometara od mesta odakle su krenuli i tada ih stiže zamor. Obratite pažnju na nekoliko rizičnih deonica i za bilo kakvu pomoć pozovite ili najbližu patrolu policije ili Auto-moto savez Srbije - upozorava Simić.
 

Gužve na Horgošu


Iz MUP-a Srbije upozoravaju da vozači tokom vikenda, od petka po podne do ponedeljka ujutru, ukoliko mogu izbegavaju granični prelaz Horgoš.


- U to vreme su katastrofalne gužve na ovom prelazu, čeka se po minimum sat vremena prelazak granice. Zato je najbolje da se uputite na prelaz Kelebija. I jedan od razloga za ovakve nesreće je upravo dugo čekanje na granici, što izmori ljude i onda kad krenu dalje voze mnogo brže, jer su se previše zadržali - upozoravaju u MUP-u Srbije.


Nedelja 01.07.2012. 17:12
Nemam reci,Greota,poznavao sam sve njih.Istina jeste putevi losi,kamioni neosvetljeni,ali moramo biti realni,umor,stres,prebrza voznja da bi pre stigli od Konkurenta sa drugim kombijem dovodi do ovakvih tragedija.Saucesce porodicama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online