Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.06.2012.
01:13
Blic A

Crnogorci Rusima lomili ruke na fudbalu

Koja je veća sila, Crna Gora il' Rusija? Dvojica fudbalera ruskog Perma, koji su preksinoć na Zlatiboru u masovnoj tuči sa igračima crnogorske Zete polomili ruke, izjavili su pred sudijom za prekršaje da njihove povrede nisu posledica tuče, već da su im podlaktice stradale tokom “prijateljskog“ susreta dva tima pre nego što je meč prekinut. Oni su tokom večeri zbrinuti u užičkoj bolnici i posle ukazane pomoći otpušteni su iz te ustanove.

Fudbalsko igralište na kojem je došlo do tuče

Stadion kraj jezera na koji su prvotimci ruskog prvoligaša iz Perma i kluba iz Golubovaca kraj Podgorice istrčali da odigraju kontrolnu utakmicu pretvorio se u 69. minutu u bokserski ring. Najpre je došlo do verbalnog sukoba nekolicine igrača, a već nekoliko sekundi kasnije zavladao je opšti metež.


- Rezervni igrači i stručni štabovi utrčali su u teren. Tukao je ko je koga i čime stigao. Sevale su pesnice, udarci nogama, i korner zastavice su korišćene u tuči... Neko je potegao čak i skije, rekvizit za zimske sportove, i njima redom udarao... Verovatno ih je izneo iz priručne kućice koja se nalazi uz teren - priča očevidac koji je nerede pratio s tribina.

Punih petnaest minuta zeleni tepih ličio je na bojno polje.


- Sukob se mogao i naslutiti. Još od prvog minuta kurpulentniji i fizički jači Rusi u nekoliko navrata oštro su startovali na Zećane. U jednom trenutku igrač Amkara je uklizao fudbaleru Zete i bukvalno ga bacio na ogradu između terena i tribina - dodaje sagovornik “Blica“.

Kako je saopštila policija, protiv 12 igrača oba tima podneta je prekršajna prijava i oni su u skraćenom postupku osuđeni na novčane kazne.


- Akteri ovog događaja saslušani su preksinoć u Osnovnom sudu u Čajetini, a ruski igrači koji su se pojavili sa gipsom na rukama naveli su da nisu povređeni u tuči, već “verovatno tokom utakmice“ - rekao je izvor “Blica“ upućen u epilog prekinute utakmice.

Duel sa Permom pratio je iz gledališta i Radojica Božović, počasni predsednik Zete, kontroverzni biznismen i nekadašnji oficir “crvenih beretki“. Informacije koje su preneli podgorički mediji da je Božović učestvovao u tuči i da je tom prilikom povređen ispostavile su se kao netačne.

- Božović se na poluvremenu pojavio na terenu i sudiji skrenuo pažnju na grubu igru Amkara.


Kada je počela tuča i kada su stvari počele izmicati kontroli, on je ponovo ušao na igralište i smirivao strasti - kaže naš sagovornik.


Ekipa Amkara juče je, prema ranije utvrđenom planu priprema, napustila Zlatibor i otputovala u Rusiju. Ekipa “Blica“ zatekla je u odmaralištu “Ratko Mitrović“ prvotimce i funkcionere Zete koji su odbili fotografisanje i razgovor.

- Nije bilo ništa strašno, prijateljski smo se rastali sa Amkarom. Zvali su nas sa beogradskog aerodroma i poželeli nam sve najbolje - bilo je sve što su Zećani rekli.

POVEZANE VESTI

Petak 29.06.2012. 02:00
Шта се ово дешава? Прво су певали ''Србе на врбе'' а сад ово. Не би ми ништа било чудно, чудно ми је само што већ 2 пута ударају на православље или православце (како год вам одговара). Случајност или намера српске Спарте?
Petak 29.06.2012. 10:15
Glavno je da su se posle te makljaže "prijateljski" rastali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online