Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 10.06.2012.
08:00
Kurir rs A

"Hteli da me ubiju pred decom"

"Ne znam koju su mi kiselinu bacili u oči, ali papiri na koje je pala potpuno su izgoreli, a oštećena je i kožna fotelja u kancelariji", kaže juče napadnuti advokat Nenad Vukasović.

Pomislio sam da je to neko od mojih prijatelja i da želi da se našali sa mnom: Nenad Vukasović

"Pre nekoliko dana telefonom me je pozvao meni nepoznat čovek i rekao da mu je sin optužen za razbojništvo i da želi ozbiljnog advokata. Dogovorili smo se da dođe u petak, oko 19 sati. U zakazano vreme u kancelariji smo bili ja, moja dva sina, pripravnik i dve stranke... Neko je pozvonio na vrata kancelarije, a zatim su ušla dvojica maskiranih mladića. Preko lica su imali neke šalove ili marame, nisam potpuno siguran... Pomislio sam da je to neko od mojih prijatelja i da želi da se našali sa mnom, ali jedan od tih mladića je dojurio i udario me u lice, dok mi je drugi sipao kiselinu u lice!"

Policijska zaštita

 

Uz povređenog Vukasovića celu noć su dežurali članovi porodice, u strahu da se napad ne ponovi. Juče oko 13 časova Nenadu Vukasoviću dodeljena je policijska zaštita i pripadnici MUP dežuraju u hodniku ispred njegove sobe.

Vid nije ugrožen

Ovako je,za list "Kurir", poznati beogradski advokat Nenad Vukasović opisao napad koji se dogodio u petak, oko 19 sati, u njegovoj kancelariji u Bulevaru kralja Aleksandra. Nakon napada, Vukasović je prebačen Očnu kliniku, a lekari procenjuju da mu vid, posle svega, ipak nije ugrožen.

Napad isplaniran

- Ta dvojica napadača nisu bile rmpalije koje bi me prebile, ovo je bio smišljen napad da me ubiju pred decom! Uprkos bolovima, ostao sam smiren. Počeo sam da se umivam i da ispiram oči. Ne znam koju su kiselinu upotrebili, ali papiri na koje je pala potpuno su izgoreli, a oštećena je i kožna fotelja u kancelariji! Nije mi jasno o čemu se radi, da li je u pitanju osveta ili upozorenje - kaže Vukasović.

Odmah po zločinu, napadači su pobegli brzo kao i što su se i pojavili. Za njima je krenuo jedan od ljudi iz kancelarije i video ih da ulaze u crni „pežo“ bez registarskih tablica, u kom ih je čekao treći saučesnik. Motor automobila je sve vreme radio i kada su napadači ušli, vozač je dodao gas i pobegao niz Bulevar kralja Aleksandra.

Kamera sve snimila

Uz postelju Nenada Vukasovića po ceo dan dežura neko od njegovih sinova. Bojan Vukasović nam kaže da na vratima njihove advokatske kancelarije postoje kamere za video-nadzor.

- Kamere su zabeležile upad napadača i njihovo bekstvo, a cela akcija trajala je svega sedam sekundi! I ja sam bio u kancelariji i iznenada čuo nekog kako pita: „Gde je?“. Onda su ugledali oca i napali ga. Pokušao sam da ga zaštitim, ali oni su me odgurnuli. Bili su obučeni u crno, delovali su mi izuzetno spremni, vešti, gipki... Posle sam video da se ocu puši lice, bilo je strašno - ispričao je Bojan Vukasović.

Advokati u štrajku

Advokatska komora Srbije u utorak će obustaviti rad na 24 sata u znak protesta zbog napada na Nenada Vukasovića.

- To je upozorenje nadležnima jer, za razliku od sudije i tužilaca, mi nemamo status službenog lica, što treba pod hitno regulisati. Kako mi da branimo druge ako ne možemo da odbranimo sebe - rekao je za list "Kurir" Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.06.2012. 08:16
Da li on kao advokat ima baš toliko nepoznanica?
Nedelja 10.06.2012. 11:21
Ponekad berba izgleda jadno ali moramo se setiti dali je setva bila jadna ili dobra i onda cemo znati pravi rezultat.
Nedelja 10.06.2012. 09:58
U ovo vreme nemanja adekvatnih zakona, nepostovanja postojecih i sl. rizicni poslovi postsju jos rizicniji...neko je uvek revoltiran kad se brani ili radi za onog koji je u njihovim ocima kriv...taj revolt se ispoljava eto i na ovakav nacin...biti advokat, sudija pa jos mozda i imati banku ili menjacnicu ili ima tu jos rizicnih zanimanja, u Srbiji danas nije lako...zaboravila sam da pomenem i sudske izvrsitelje koji takodje mogu biti meta zbog nezadovoljstva nekog ko ce ne daj boze da istera pravdu na svoj nacin...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online