Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 09.06.2012.
20:25
Večernje novosti A

Nastavnici vodili ljubav pred učenicima?!

Anonimne prijave nastavnika tresu Osnovnu školu "Desanka Maksimović“ i GornjI Milanovac. Nastavnici vodili ljubav u školi, a direktor to zataškavao.

 Ozbiljne anonimne prijave (foto ilustracija)
 

Jedna, zasad anonimna prijava nastavnika iz Četvrte osnovne škole "Desanka Maksimović“ upućena na mnogo adresa, protiv rukovodstva te škole i jednog broja kolega, podigla je veliku prašinu u Gornjem Milanovcu. Tom prijavom, uveliko se, iza zatvorenih vrata, bave svi nadležni opštinski i okružni zvaničnici, ali po svemu sudeći, biće posla i za Ministarstvo prosvete.

Autori prijava optužuju dvoje svojih kolega da su u "školskoj prostoriji godinama vršili bludne radnje“, da su "zaticani u kompromitujućim situacijama“ i da se sve to "dešavalo naočigled dece“, koja to sada prepričavaju. Zataškano je i to kako jedan đak "svlači devojčice i to snima mobilnim telefonom i kači na "Jutjub’“. Navodi se i da je "školski uspeh jednog đaka krivotvoren“ mimo odluke Nastavničkog veća...
 

"U sve to direktor škole Radmilo Prokić je upućen, ali prećutno odobrava bludničenje naočigled nastavnika i učenika. On radnike zastrašuje pozivajući ih na individualne razgovore, vrši psihičke pritiske na njih da o nepravilnostima u školi ne smeju da govore nigde", piše između ostalog u opširnoj prijavi, adresiranoj na načelnika Školske uprave za Moravički okrug, čije sedište je u Čačku.

Prijava iste sadržine upućena je i predsedniku opštine Gornji Milanovac Milisavu Mirkoviću, nadležnim opštinskim službama, novinarima u Gornjem Milanovcu i Čačku. Detaljno se navode "situacije“, imena i prezimena kompromitovanih nastavnika, kao ni imena "privilegovanih“ učenika.

"Proveravamo iznete navode. Sa anonimnim dopisima upoznala sam direktora škole, očekujem izveštaje. Inspekcijski nadzor je u toku. O utvrđenom činjeničnom stanju sačiniću zapisnik i dostaviti ga predsedniku opštine, direktoru škole i školskom odboru", kaže Slobodanka Petrović, opštinski prosvetni inspektor.

Direktor škole Radmilo Prokić je negirao sve optužbe.

"Sve su to besmislice! Neću taksativno odgovarati na svaku od tih pojedinačnih prozivki. Osim što se tiče ocena: njih su regularno prepravljali sami profesori, a ne zamenik direktora škole, kako piše u prozivkama. Inače, sve što se desi u školi, procesuira se. Neko želi da ovako sopstvenu kuću ruši. Možda iz osvete, ako sam ga grdio zbog neispunjavanja radnih obaveza. Tako narušavaju ugled dobro organizovane škole, sa dobrim stručnim kadrom", izjavio je Prokić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.06.2012. 02:25
Od kad je sveta i veka protivu napaljenih čika i teta u školi nema leka! Još je pre 30 god. Goran Marković je snimio čuveni film na ovu temu "Majstori,majstori" sa jednom od najboljih Ex yu Film scena ikada gde Aca Berček recituje stihove Aleksandra Sekulića (...) Evo scene na YT: http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M
Nedelja 10.06.2012. 08:23
Bahato i raspojasano. Banketi i pijanke se ponavljaju svake godine.
Nedelja 17.06.2012. 18:55
Zasto nisam uopste iznenadjena?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online