Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 07.06.2012.
06:15
Večernje novosti A

Majka me prodala za 500 evra i cigare!

J.K. (19) iz sela kraj Obrenovca imala je samo 13 godina kada ju je majka prodala gastarbajteru iz okoline Požarevca za 500 evra i boks cigareta.

Foto: Ilustracija
 

"Nije ni trepnula. Nije me poljubila za rastanak. Odveo me je u kuću i odmah me je silovao. Vrištala sam, a on me je tukao. I tako, svakoga dana naredne tri godine. A onda me prodao za 600 evra, bratu od strica, a ovaj vlasniku striptiz bara u okolini Berana.", priča J.K koja je šest godina bila je žrtva surove trgovine ljudima.

"Nisam imala dokumenta. Ne znam kako smo prešli granicu. Našla sam se u nekom ćumezu. Sve je smrdelo na alkohol i duvan. Vlasnik bara mi je dao da jedem i upoznao me sa devojkama. Većina su bile strankinje. Posle sam saznala da su Moldavke i Ukrajinke. Bilo je i naših. Jedna mi je zapretila da će me ubiti ako joj "skinem" mušteriju".

Te noći J.K. je silovao vlasnik bara. Naredne večeri bila je s trojicom mušaraca, sledeće s petoricom. A onda je, kaže, prestala da broji i muškarce i noći. Dugo vremena su joj davali neko piće od koga se dugo ostaje budan, verovatno i drogu. Vremenom je prestala da oseća bol. Danju je spavala, a uveče radila. Zaradu je uzimao vlasnik bara. Jednom kada je bakšiš zadržala za sebe, vlasnik ju je stravično pretukao i tri dana je povraćala krv.

Jednog jutra J. K. je probudio urlik iz susedne sobe. Uletela je i videla strašan prizor. Devojka je ležala u lokvi krvi. Znala je da je prethodne noći u bar došao "neki važan klijent", koji je tražio "posebne usluge".

"Gazda nam je pripretio da će ubiti svaku od nas ako pisnemo o ovom događaju" kaže J. K.
 

Spas pronašla u nepoznatom muškarcu

Spas je našla u Laletu koji je odabrao J.K. umesto Moldavke "sa šipke". Lale joj je pomogao da pobegne, smestio je u prtljažnik kamiona, prekrio starim ćebetom i preveo preko granice. Kada su stigli do Beograda dao joj 500 dinara i rekao da ide u policiju. U policiju, međutim, nije morala sama. Patrola je pronašla u parku i privela u stanicu. Odatle su je smestili u Sigurnu kuću. Sada je na rehabilitaciji.

O majci koja ju je prodala pre šest godina J. K. ne želi ni da razmišlja. Ona je, kako kaže, izbrisana iz njenog srca. Ništa ne zna o njoj, niti je intreresuje. Sada samo sanja da živi novi život.

Koordinator u Savetovalištu za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević kaže da je proces otklanjanja posledica dug, nekad se broji i godinama.

"Kada žrtva trgovine ljudima dođe do prihvatilišta, prvo joj se pruža medicinska pomoć. Sledeći korak je obezbeđivanje dokumenata. Većina devojaka su i postale žrtve međunarodnog kriminala jer nisu imale dokumenta. S lažnim dokumentima ih lakše prebacuju i prodaju preko granice i tako ucenjuju da se ne obrate policiji." dodaje Stanojević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 06:42
Majka je krivlja od ostalih bezdušnika.
Četvrtak 07.06.2012. 12:24
Mozda bi ipak trebalo da drzava odredjuje ko sme a ko ne sme postati roditelj. To ce svakako biti jednog dana. Nazalost ili na srecu, kako kome.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online