Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 05.06.2012.
13:39
Večernje novosti A

Idvor: Osnovci sa nastavnicima na striptizu

U baru Dama u Idvoru, gde su od eksplozije bombe poginule tri osobe, u noći kada se desila tragedija osnovci su proslavljali malu maturu uz striptizete. Na početku večeri, sa njima su u baru bili i pojedini nastavnici, a odlazak dece u kafanu zdušno su podržali i roditelji. Sve su to činjenice koje su isplivale na površinu tokom istrage o tragediji.

U eksploziji bombe poginulo troje: Osnovci proslavljali maturu

U momentu eksplozije u klubu se nalazilo 150 ljudi među kojima i oko 30 učenika koji su tu nastavili proslavu mature. Njihovi nastavnici i razredne starešine, bez obzira što su znali da je podijum u "Dami" bio rezervisan za "go-go" igračice i striptizete, ne samo da nisu pokušali da odvrate decu od odlaska u klub već su se pridružili učenicima u slavlju.

Žurka koja je završena velikom tragedijom, samo pukom srećom nije odnela život nekog od đaka. Jedna učenica na školskom sastanku nekoliko dana pre mature tražila je da proslava, koja je organizavana u školi, bude pomerena jer se poklapala sa žurkom u "Dami" gde je najavljen striptiz, prenose Novosti. Ona je upozorila razrednu da će posle škole verovatno svi otići u bar.

- Mi smo otišli na jedno piće jer nas je pozvala Nataša, učiteljica i supruga vlasika "Dame", kaže Bireš Anjecka, razredni starešina i nastavnica hemije i biologije.

Na pitanje da li smatra da je neprimereno da nastavnici zajedno odlaze u klub u

kome se izvode erotske tačke i maloletnicima toči alkohol do ranih jutarnjih sati, jer time daju loš primer učenicima, nastavnica kaže da smatra da nije uradila ništa loše.

Nekoliko kolega je popilo piće i potom smo otišli pre eksplozije, kaže nastavnica. Nikako ne podržavam da deca piju alkohol. Međutim, kada smo nedavno na roditeljskom sastanku predložila da se na maturskoj večeri ukine alkohol, roditelji su se pobunili.

Mala matura u striptiz baru?! (foto:ilustracija)

Direktorka OŠ "Mihajlo Pupin" Snežana Savić tvrdi da nije znala da će u kafiću maturante zabavljati striptizete kao i da će se točiti alkohol.

- Strašno je ovo što se desilo, razgovarala sam u ponedeljak sa nastavnicima koji su bili tamo, ali mi niko nije spomenuo striptiz. To što su oni učinili je za svaku osudu i biće kažnjeni.

Plakati koji su veoma eksplicitno najavljivali striptiz nastup u prošlu subotu izlepljeni su po Idvoru i Sefkerinu i svako ko je makar prošao kroz ta dva mesta mogao je to da primeti.

U ponedeljak je prosvetna inspekcija bila u osnovnoj školi čiji su se učenici našli u lokalu. Inspekcijski nadzor je još u toku, a po dobijanju svih relevantnih podataka znaće se da li postoji odgovornost nekih nastavnika ili škole.

Nedavno je doneto obavezujuće uputstvo da se mala matura proslavlja u školi, a prema stavu nadležnih, deca po završetku proslave treba da budu predata roditeljima. Kako se dogodilo da jedno celo odeljenje završi u noćnom klubu, znaće se uskoro.

Prema postojećim propisima, postoje dve varijante. Ako se utvrdi da je sve organizovano mimo bilo koga iz škole, onda odgovornost snose roditelji. U slučaju da se ispostavi da su đaci bili sa nastavnicima, onda njihovu odgovornost utvrđuje direktor, koji takođe može da bude pod "lupom" školskog odbora. U najvećem broju slučajeva, ukoliko se dokaže odgovornost nastavnog osoblja, izriču se suspenzije.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.06.2012. 19:48
Nemoguće je da nastavnici nisu znali šta se radi u kafani, u malim mestima se sve zna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online