Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.06.2012.
16:10
Press A

Skočio na bombu da bi spasao maturante

Igor Bakić (37) poginuo je juče od bombe svoga brata u banatskom selu Idvor. On je skočio na aktiviranu napravu i žrtvovao se kako bi sprečio da izginu maturanti koji su slavili u kafiću.

Krvavi prizor u kafiću i Idvoru

Igor Bakić (37) je žrtvovao sebe kada je skočio na bombu koju je njegov mlađi brat Saša (36) bacio na obezbeđenje kafića "Dama", jer im ono nije dalo da uđu u lokal u kome je u toku bila proslava mature. Osim Igora, poginuo je Saša, kao i njihov prijatelj Miroslav Simonović (28), a još šest osoba je teže i lakše povređeno.

Kako se nezvanično sazaje u trenutku eksplozije u kafiću se nalazilo oko 130 gostiju, od kojih 30 tinejdžera.

Ivan Đorđević: Skupljao sam delove tela svojih prijatelja


Ivan Đorđević (35), koji je sa poginulom braćom Sašom i Igorom Bakićem i nastradalim Miroslavom Simonovićem došao u diskotekukaže da je samo pukom srećom preživeo. Kaže da se u trenutku kada je eksplodirala bomba vraćao iz toaleta, a potom je video razneta tela svojih prijatelja.
Posle eksplozije pozvao je Hitnu pomoć i lekarima pomogao da ubace tela njegovih prijatelja u sanitet.
"Još ne mogu da dođem sebi, ne mogu da poverujem šta se dogodilo. Kad smo stigli do kluba, morao sam da otrčim da toaleta. Kad sam se vratio, video sam drugove kako leže u krvi. Miroslav je ostao bez ruke i pola butine. Bio je svestan, mogao je da komunicira. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, ali je sanitet stigao tek posle 45 minuta", kaže Đorđević.
"Kad je stigla Hitna pomoć, Saša i Miroslav su još bili živi. Mogli su da komuniciraju, Igor je već bio mrtav. Pomogao sam ekipi Hitne pomoći da ih ubace u sanitet. Skupljao sam delove njihovih tela, koji su bili rasuti svuda unaokolo. Svuda je bilo krvi. Nikada neću izbrisati te slike iz pamćenja. Govorio sam im da izdrže, ali su na kraju iskrvarili na putu do bolnice", rekao je Đorđević.

"Oni su došli u diskoteku, ali obezbeđenje nije htelo da ih pusti u lokal. To je bio razlog zbog koga je došlo do svađe, a zatim i do fizičkog obračuna. Bombu je izvadio Saša Bakić i obezbeđenju zapretio da će je aktivirati", rekao je izvor blizak istrazi, i dodaje: "U jednom momentu, kada je postalo jasno da obezbeđenje neće pustiti četvoricu prijatelja u lokal, Saša je izvadio osigurač i rekao da će pobiti sve redom. Njegov brat Igor je pokušao da ga spreči. Saša je bacio bombu, a Igor je odmah skočio na granatu kako bi svojim telom zaštitio goste prepunog kafića. Na mestu nesreće su poginuli Bakići i njihov prijatelj Simonović, dok je Đorđević čudom preživeo. Od detonacije je povređeno još šest osoba".

Konobar koji je u trenutku eksplozije bio u kafeu, kaže da detonacija nije bila jaka i bučna i da se gostima tog lokala činilo kao da je neko bacio petardu. Međutim, kad je došao na mesto nesreće, video je jezivu sliku.


"Delovi tela bili su svuda unaokolo. Jedan čovek ležao je bez ruke i butine, drugom je stomak bio skroz raznet. Bilo je strašno. Ja u trenutku eksplozije nisam bio u toj prostoriji, budući da kafić ima dva dela. Čuo sam kao da je neko bacio petardu, niko od gostiju nije pretpostavio šta se dogodilo, tek posle je nastao opšti haos", priča konobar kafea "Dama".

Osamnaestogodišnja maturantkinja koja je bila u kafiću kaže da su ljudi, saznavši da je bačena bomba, napravili opšti haos.


"Niko od gostiju koji su bili u velikoj sali nije imao pojma šta se dešava. Bomba nije pukla toliko snažno, muzika je još neko vreme svirala. Ipak, kad se saznalo šta se desilo, posle nekoliko minuta nastao je opšti metež. Neki su poiskakali kroz prozore lokala, ja nisam mogla da izađem. Morala sam da preskačem tela žrtava, čak sam i ugazila u krv", priča ova devojka, još uznemirena užasnim prizorom.

U selu Sefkerin, odakle je grupa od četvoro mladića krenula u provod u Idvor, vladaju šok i neverica. Porodica nastradale braće Bakić nije bila u stanju da komentariše ovaj strašan događaj.


"Razumite ih, nije im ni do čega. Igor je poginuo, a čovek tek što je došao iz Crne Gore, gde je živeo i radio. Ostali su bez dvojice sinova, šta sad ima da se priča? Kasno je za reči", rekao je komšija koji je došao kod roditelja braće Bakić kako bi izjavio saučešće.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 16:21
kakva je ovo tragedija...... a kakav je ovo debil koji sa bombom ide u kafanu.... odoše tri Srbina zbog jednog debila...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online