Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 03.06.2012.
17:25
Smedia A

Svedoci tragedije u Idvoru: Geleri su mi prolazili kroz noge

Zoran Surdan i Zoran Todorov svedoci su tragedije koja se dogodila u Idvoru, u kojoj su poginule tri osobe. "Najednom je pukla bomba na samo metar iza mojih leđa, koja je raznela gomilu stakla, čaša... Sve se razletelo po lokalu", priča Surdan.

Krvavi tragovi po podu kafića

Povređeni u jutrošnjoj eksploziji u lokalu "Dama" u mestu Idvor kod Kovačice, Zoran Surdan i Zoran Todorov kažu da se sve dogodilo u sekundi i da se jedan običan izlazak u grad pretvorio u tragičan događaj.

Surdan (26) iz Sakula i Todorov (32) iz Idvora, koji su lakše povređeni, oporavljaju se u Pančevačkoj bolnici, a kako su istakli, Saša B. je aktivirao ručnu bombu posle svađe sa obezbeđenjem tog ugostiteljskog objekta.

Surdan je, kako je naveo, manje video šta se tačno u lokalu desilo "a više je osetio".

"Iz jednog sasvim običnog izlaska odjedanput je pukla bomba na samo metar iza mojih leđa, koja je raznela gomilu stakla, čaša... Sve se razletelo po lokalu, pa i geleri, koji su završili nama po rukama, nogama, telu... leteleo je na sve strane", kazao je on, dodavši da se "sve dogodilo u jednoj sekundi".


Surdan je objasnio da mu je nekoliko gelera prošlo kroz noge, a da je četiri do pet gelera ostalo u nogama, budući da su neki udarili u kost kolena i zadržali se, napomenuvši da još oseća bolove po nogama.

Todorov (32), koji je dobio 13 gelera po nogama i licu, objasnio je da je stajao u blizini ulaza kada su neki momci probali da uđu, a da ne plate ulaz, posle čega ih je obezbeđenje zaustavilo i raspravljalo se sa njima.

"Nisam video šta ima u ruci Saša B. Prišli su njegovi drugovi i sklonili ga sa strane od obezbeđenja. U tom trenutku je odjeknula ekslozija i svi su razbežali okolo - kroz prozore, sporedna vrata, gde god su mogli da nađu izlaz. Tek kada sam izašao napolje video sam da mi krv ide niz noge i lice i video sam šta se desilo...", kazao je on.

Surdan i Todorov su rekli da ne poznaju mladića koji je aktivirao bombu, kao ni one sa kojima je stigao i naveli da ih je u toku dana posetio i vlasnik lokala.

Ugostiteljski objekat "Dama" u kome su rano jutros tri osobe poginule u eksploziji ručne bombe, radio je i pored toga što je pre dva do tri meseca dobio zabranu obavljanja delatnosti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 08:32
Epilog situacije da je pre neku godinu mogla da se kupi ručna bomba na buvljacima za deset evra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online