Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.05.2012.
05:19
Press A

Policajci brutalno pretukli mladića?

Čačanin Marko Matović (27) tvrdi da su ga dva saobraćajna policajca brutalno pretukla u nedelju posle podne bez povoda i nanela mu brojne povrede. On je noć proveo u čačanskoj bolnici, gde su mu lekari, između ostalog, konstatovali frakturu rebara. Policija je saopštila da se Matović povredio prilikom pada sa ograde.

Foto: Ilustracija

Matović je za "Press" najavio da će protiv policajaca podneti tužbe. Prema njegovim rečima, sve se dogodilo iznenada, kada se posle kratke vožnje motorom vratio kući u naselje Kulinovci.
 

"Izašao sam u kratku vožnju ulicama prema čačanskoj bolnici da bih isprobao kočnice. Nigde usput niti sam video, niti su me zaustavljali policajci. Vratio sam se ubrzo i pošao da ostavim motor u komšijskom dvorištu, kao što to uvek radim. Nije prošlo ni pola minuta, a policijska marica se zaustavila i iz nje su izletela dva saobraćajca. Prvo su izvukli pištolje iz korica i počeli da mašu njima, uz psovke", naveo je Matović.
 

"Nisam stigao ništa da kažem, a već mi je jedan udario šamar, a onda i po glavi nekoliko puta. Onda su počeli da mi udaraju glavu o haubu, a zatim oborili na zemlju i nastavili da me šutiraju. Stalno su ponavljali: "Pao si sa motora, pao si sa motora..."
 

Matović kaže da su ga saobraćajci potom ubacili u "maricu", gde su nastavili verbalno da ga vređaju i zastrašuju.
 

"Govorili su da ću tek dobiti "porciju" u policiji. Doveli su me u prostorije saobraćajne policije, gde sam video da postoje video-kamere, tako da se sigurno može videti da su i tu nastavili da me maltretiraju. Govorili su da sam narkoman, zbog čega sam tražio da mi urade testove i na alkohol i na drogu. Naravno da nisam pio alkohol, što je test i pokazao", rekao je on.
 

Međutim, u policiji tvrde drugačije. Oni navode da je Matović odbio da se u nedelju oko 13.50 u Ulici dr Dragiša Mišović zaustavi na znak saobraćajne policije, a da je povrede zadobio prilikom "pada sa ograde", koju je pokušao da preskoči.
 

"Prilikom redovne kontrole saobraćaja, službenici saobraćajne policije pokušali su da zaustave motociklistu. On nije postupio po naredbi policije, već je nastavio da se kreće, ne poštujući saobraćajne znake i ugrožavajući bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju čačanske policije.

Utorak 29.05.2012. 09:21
Ovakva izivljavanja policajcica su postala svakodnevnica.
Utorak 29.05.2012. 07:24
Ma ne policija treba da bije ....!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online