Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.05.2012.
21:23
Kurir A

Miša Amerika je šef Darku Šariću!

Na vrhu Šarićevog narko-kartela, sudeći prema podacima bezbednosnih službi nekoliko zemalja, nalazi se Rodoljub Radulović (63) zvani Miša Amerika, misteriozni brodovlasnički magnat koji je donedavno mirno živeo u Beogradu, igrao tenis, družio se sa srpskom poslovnom elitom i poslovao s njom, pokazuje istraživanje NUNS Centra za istraživačko novinarstvo (CINS), koje je sprovedeno u saradnji sa Organajzed krajm end korapšen riporting (OCCRP)!

 

- Argentinski operativni dosijei pozivaju se na tajni izveštaj britanske Agencije za teške vidove organizovanog kriminala u kojem se otkriva kako je nadgledan veći broj Srba i drugih državljana zemalja s područja bivše SFRJ koji su delovali iz Argentine. U izveštaju se navodi da su vođe ove organizacije Darko Šarić i Rodoljub Radulović i da su oni koristili dva broda za transport po 500 kilograma kokaina - piše u izveštaju britanske agencije, na koju su poziva istraživanje CINS i OCCRP.


Dokumenti koji se odnose na period od aprila 2009. do marta 2010. takođe sadrže poverljivu prepisku južnoameričke i srpske policije, podatke iz putnih isprava i podatke o tajnom nadgledanju.


I misionar diler

- Izveštaji pokazuju da je Šarić putovao iz Brazila u Argentinu avionom i automobilom tokom 2007. i 2008. i po svoj prilici koristio slovenački pasoš. Iz dokumentacije se vidi i da su Šarić i Radulović sakrivali kokain na Radulovićevim brodovima ”Golden” i ”Verti”, koji su prevozili legalan teret, upakovan kao da je cement ili šećer - piše u izveštaju sačinjenom 3. aprila 2009. godine.


U izveštajima se pominje najmanje osmoro ljudi s Balkana koji su krijumčarili drogu, uključujući i osobu za koju argentinski istražitelji tvrde da je bila misionar u službi Srpske pravoslavne crkve!


Radulovićevi prijatelji i saradnici iz Beograda pričaju da se on, posle povratka u Srbiju 2002, hvalio kako je uspešan poslovan čovek s poslovima u nekoliko zemalja, a da je u SAD postao izuzetno bogat!


Na prosjačkom štapu

- U stvarnosti, do trenutka kad je napustio Ameriku, Radulović je već imao dugove veće od 15 miliona dolara, a banke su mu zaplenile više od 1,8 miliona dolara imovine, procenjene na tri miliona dolara - pišu CINS i OCCRP, pozivajući se na sudske podatke.

Podaci CINS pokazuju da su britanski istražitelji i američka DEA u potrazi za Radulovićem i Šarićem, a čak je i italijanski tužilac nedavno doveo Šarićevu organizaciju u vezu s najmanje tri ubistva!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online