Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.05.2012.
09:57
Kurir A

Zemunci bežali iz zatvora da se grudvaju

Sretko Kalinić i Željko Milovanović nisu u februaru pokušali da pobegnu iz zatvora jer ih čekaju zatvorske kazne od 30 i 40 godina, niti zato što imaju neka nedovršena posla napolju. Oni su pretesteriali vrata, savladali čuvara i ukrali mu uniformu da bi se grudvali na snegu!

Rizikovali život zbog zimskih čarolija na snegu?!

-Komšo, hoćemo li?
- Ajmo!

Ovako je, u verziji Željka Milovanovića, pao dogovor sa Sretkom Kalinićem da 7. februara oko pet ujutru pokušaju da pobegnu iz zatvorskih ćelija u zgradi Specijalnog suda.

Milovanović je naveo da je često razgovarao s Kalinićem jer su im ćelije bile udaljene svega nekoliko metara, a cilj im je bio samo da se malo zabave i pokažu da mogu da pobegnu!

"Prvi sam iskočio iz zgrade, napravio grudve i gađao Kalinića! Ležali smo u snegu, cerekali se i gledali u nebo, kad je naišla Žandarmerija. Hteli smo i s njima da se grudvamo, ali smo se plašili da će uzvratiti oružjem", kroz smeh je pričao Milovanović.

On je rekao da njemu i Kaliniću nije bio cilj da pobegnu. "Pa ni Sergej Bupka ne bi uspeo da preskoči zid od sedam metara! Rekao sam Kaliniću: 'Komšo, važno je izaći, makar na 30 sekundi'", izneo je juče u svoju odbranu Milovanović.

Ovaj "begunac u pokušaju" je ispričao filmsku priču kako su testere kojima su presekli rešetke na ćelijama bile namenjene pritvoreniku koji je ranije boravio u njegovoj ćeliji.


"U oktobru prošle godine pronašao sam na prozoru poruku koju mi je neko doturio. Pisalo je da je pre mene tu bio neko ko je hteo da pobegne i da znaju da sam već bežao iz zatvora. Pisalo je‚ ako hoćeš taj alat, uzmi ga, ako ti ne treba, baci"“, ne skrivajući dobro raspoloženje pričao je Milovanović.

Testeru i žicu za sečenje čelika našao je, kako je rekao, posle dva-tri meseca u zajedničkoj prostoriji zatvora. "Sekli smo rešetke desetak dana, i to u pauzama i samo danju kad je buka. Pojačamo televizor i testerišemo. Isekli smo ih dva dana pre bekstva", hvalio se Milovanović, neprekidno se cerekajući, ponudivši sudiji da to i pokaže u sudnici.


"Donesite mi rešetku i videćete, iseći ću je za 15-20 minuta. Čelik je na rešetkama mnogo mekši, dok smo rešetke na prozoru rukama savili. Sve je bilo lako", rekao je Milovanović, dok Kalinić juče nije želeo da se izjašnjava o bekstvu.

Kako je zapravo teklo bekstvo iz zatvora Kalinića i Milovanovića pročitajte u našim ranijim vestima.

POVEZANE VESTI

Subota 26.05.2012. 20:36
A Sneska Belica ne bi pravili?
Subota 26.05.2012. 16:33
Dobra priča za film....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online