Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.05.2012.
09:28
Alo A

Jočić traži 15 miliona odštete od države

Bivši ministar policije i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić (51) gotovo je utrostručio odštetni zahtev zbog saobraćajne nesreće posle koje je ostao doživotni invalid!

Tuži Puteve Srbije što nisu održavali ogradu na autoputu

Nekadašnji prvi čovek policije tužio je najpre državu, odnosno preduzeće "Putevi Srbije", tražeći pet i po miliona dinara, ali je visina odštetnog zahteva nedavno preinačena na 134.400 evra ili oko 15 miliona dinara!


Prema rečima Jočićevog advokara Gorana Radovića, država je tužena jer je "vozilo u kome se nalazio Jočić bilo u njenom vlasništvu, a vozač je bio državni službenik". "Putevi Srbije" su tuženi jer nisu održavali ogradu na autoputu, što su po zakonu morali da rade. Radović, međutim, za "Alo!" kaže da se u tužbi ništa nije menjalo i da je visina odštete utvrđena na osnovu nematerijalnih i materijalnih troškova u koje su uračunati troškovi za rehabilitaciju, koji mesečno iznose oko 2.000 evra.


"Ne znam koliki je iznos. Sada je postupak preuzeo Viši sud jer se Prvi osnovni sud oglasio nenadležnim. Nama je svejedno, samo da se više ne odugovlači sa postupkom", rekao je Radović za "Alo!".


Jočić je teško povređen u udesu koji se dogodio 25. januara 2008. godine na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane. Prema saopštenju posle udesa, Jočićev vozač Mirko Damjanović je oko 23.30 automobilom "mercedes ML 500" naleteo na psa teškog oko 70 kilograma, izgubio kontrolu nad vozilom, koje je skrenulo s puta, probilo središnju sigurnosnu ogradu i više puta se prevrnulo.

Posle nesreće u kojoj je zadobio teške povrede kičme bivši ministar policije je nekoliko meseci proveo na lečenju u Švajcarskoj. Potom se oporavljao u Zavodu za rehabilitaciju "Miroslav Zotović" u Sokobanjskoj ulici u Beogradu. Posle skoro tri godine boravka na klinici za rehabilitaciju prebačen je na kućno lečenje.

Vozač oslobođen krivice


Vozač Dragana Jočića je oslobođen optužbi presudom Osnovnog suda u Smederevu, ali će završnu reč dati Apelacioni sud u Beogradu. Sudija Osnovnog suda u Smederevu Đurica Stanimirović, kako je obrazložio, presudio je na osnovu prikupljenih dokaza, saslušanja okrivljenog vozača i oštećenog ministra, kao i iskaza veštaka Saobraćajnog instituta iz Beograda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online