Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 12.05.2012.
04:33
Večernje novosti A

Slučaj Žabac: Metak u glavu svedoku

Pokušavajući da otkriju motive i uđu u trag napadaču na teško ranjenog Nebojšu Tubića Žapca (52), kontroverznog biznismena i bivšeg dečka folk pevačice Goce Božinovski, inspektori PU Novi Sad su u petak obavili informativne razgovora sa više desetina osoba. Reč je o ljudima iz svih sfera u kojima je Tubić, inače poslednji preživeli veteran novosadske sive zone iz devedesetih godina, funkcionisao.

Foto - arhiva: Željko Ražnatović Arkan i Nebojša Tubić Žabac
 

- Mozaik se polako slaže i verujemo da ćemo uskoro kompletirati celu sliku - kaže izvor “Večernje novosti“ blizak istrazi. - Svi motivi za pokušaj likvidacije Tubića, počev od veza sa narko-klanom Darka Šarića, do najbanalnije osvete nekog od partnera u mnoštvu poslova kojima se bavio ili banalne ljubavničke osvete, još su u opticaju.


Tubića je, da podsetimo, u sredu u 18.28, dok je sedeo u bašti novosadske picerije “Aleksandar“, metkom ispaljenim iz “škorpiona“ u glavu pogodio za sada nepoznati napadač star otprilike 25 godina, nanevši mu povrede opasne po život.


- Mada nešto stabilnije, njegovo stanje je i dalje teško i priključen je na aparate Jedinice intenzivne nege - rekla nam je u petak Jelena Jurišin, portparol Kliničkog centra Vojvodine (KCV).


Operacija Tubića trajala je u sredu uveče više od tri časa. Kod povrede glave kakvu je on zadobio je, kako kažu hirurzi, najkritičniji period u prvih 48 sati posle operacije, posle čega šanse za oporavak rastu. U trenutku kad je ranjen, on je bio licem okrenut ka napadaču koji nije nosio fantomku i, ukoliko uspe da se oporavi, verovatno će moći da kaže ko je pokušao da ga ubije.
 

Matijević: Ne bih da komentarišem...

Petar Matijević, vlasnik Mesne industrije “Matijević“, čiji sin Bojan je, u trenutku napada, sedeo za stolom sa Tubićem nije u petak želeo da komentariše događaj u “Aleksandru“.
- Ne, zaista ne bih da govorim o tome, nadam se da me razumete - rekao je, kratko, za “Večernje novosti“ stariji Matijević.

Po nalogu istrage, posete Tubiću su, inače, do daljeg zabranjene, pa je u novosadski Urgentni centar u sredu uzalud dolazila i Božinovska. Iako ga je, sa udaljenosti od deset metara, pogodio već prvim metkom, zbog čega se pretpostavlja da je reč o vrhunskom profesionalcu, napadač je iz svog “škorpiona“ ispalio još 13 hitaca, koji su, mahom, završili u zidu picerije. Sve čaure su pronađene i, uz druge materijalne dokaze, poslate na veštačenje.


- Rezultate očekujemo za petnaestak dana - kratko je, u petak, za naš list, izjavio Nenad Simović, istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu koji je obavio uviđaj na mestu Tubićevog ranjavanja.


Prema informacijama iz njegovog bliskog okruženja, Tubić se, pored prodaje automobila i vođenja noćnog kluba “Garaža“, bavio i raznim vrstama posredovanja, uključujući i naplatu dugova. Mada za to, bar za sada, nema čvršćih indicija, i dalje se ne isključuje ni mogućnost je meta bio neko drugi za stolom za kojim je on sedeo.


- Tubić se te večeri priključio petočlanom društvu u kojem su bili i vlasnik picerije Aleksandar Gajić, Bojan Matijević, sin vlasnika Industrije mesa “Matijević“, i Darko Ćorović, vlasnik “Obuće Metro“ - kaže izvor blizak Gajiću i Matijeviću. - Oni su se tu, kao i Tubić, okupljali svake večeri u isto vreme, ali je ovo bilo prvi put da je on seo za njihov sto.


Brojevi mobilnih telefona Gajića i Matijevića i u petak su bili nedostupni, a odgovora nije bilo ni na poruke ostavljene u njihovim firmama.

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2012. 22:55
"Nebojšu Tubića Žapca (52), kontroverznog biznismena i bivšeg dečka folk pevačice Goce Božinovsk...i" ------------------------------------- Преко пола века а дечко... :) `оће то...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online