Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.05.2012.
03:53
Večernje novosti A

Žabac ućutkan zbog Šarića

Gde god se zagrebe po prošlosti Nebojše Tubića Žapca, kontroverznog biznismena i bivšeg dečka folk-pevačice Goce Božinovske, teško ranjenog u sredu uveče ispred novosadske picerije “Aleksandar“, mogu se naći motivi za napad na njega.

Mesto gde je upucan Nebojša Tubić Žabac
 

Oni se, kako pišu beogradske “Večernje novosti“, kreću od umešanosti u poslove odbeglog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, do najbanalnije ljubavničke osvete.


- Izvesno je da je, a to je potvrđeno i na do sada održanim suđenjima, Tubić prisustvovao Šarićevim razgovorima o kupovini poljoprivrednih imanja sa Miletom Jerkovićem i Jocom Amsterdamom - kaže izvor beogradskog dnevnika blizak istrazi. - Ukoliko je ovo pokušaj da on bude uklonjen kao čovek koji je mnogo znao, to bi moglo da bude uvod u niz drugih, ne manje krvavih obračuna.
 

Stanje kritično

Posle tročasovne operacije koja je nad njim izvršena u sredu uveče, Nebojša Tubić je i dalje prikopčan na aparate u Jedinici intenzivne nege Urgentnog centra u Novom Sadu. Stanje mu je nepromenjeno, a život mu je i dalje ugrožen, pa lekari izbegavaju bilo kakve prognoze.

Tubića je pogodio već prvi od ukupno 14 metaka, nastavlja sagovornik “Večernjih novosti“, koliko je u sredu uveče, tačno u 18.28 časova, ispalio mladić od 25 godina, obučen u crnu trenerku i sa crnim, pecaroškim šeširom na glavi. Za njim novosadska policija i dalje intenzivno traga.


- To govori da je reč ili o vrhunskom profesionalcu čiji je prvi metak, mada je od Tubića bio udaljen desetak metara, bio filigrantski precizan, dok su ostali ispaljeni da bi izazvali pometnju, ili o amateru koji je imao zaista neverovatnu sreću da pogodi već prvim metkom, da bi mu “škorpion“ kasnije “poskočio“ i izrešetao zid iznad glava gostiju picerije - kaže naš izvor.


U trenutku ispaljivanja prvog metka, Tubić je napadaču bio okrenut licem, a pošto ovaj nije imao fantomku mogao je da vidi o kome je reč. U prilog pretpostavci da je o reč o profesionalcu, govori i način na koji je on iskoristio pometnju koja je posle pucnjave nastala.
 

Otkud ponovo “škorpion“?

Automatski pištolj “škorpion“ je, kaže izvor “Večernjih novosti“ već godinama prestao da bude oružje za ovakve likvidacije i to celom događaju daje dodatnu misterioznost.
- On jeste često korišćen tokom devedesetih, ali od 2000. se u obračunima ove vrste gotovo nije ni pojavljivao - kaže on.

- Očigledno je bio i izuzetno fizički spreman, jer je stotinak metara do ulice Đorđe Servickog, u koju je zamakao, pretrčao brzinom Karla Luisa - kaže I. G. koji se u trenutku pucnjave zatekao preko puta picerije.


Uprkos veštini pucača, ipak je pravo čudo da niko od petorice ljudi koji su bili za omalenim stolom sa Tubićem nije povređen. Među njima su bili i vlasnik picerije Aleksandar Gajić, inače sin Vojislava Gajića, vlasnika najveće novosadske građevinske kompanije “Aleksandar gradnja“, Bojan Matijević, sin vlasnika mesne industrije “Matijević“ i Darko Ćorović, vlasnik “Obuće Metro“.


- Ne isključujemo sasvim ni mogućnost da je meta napadača bio neko od njih, ali za to, zasada, nemamo nikakvih čvrstih indicija - kaže izvor “Večernjih novosti“.


Novinari “Večernjih novosti“ u piceriji “Aleksandar“ su tražili mlađeg Gajića, ali se on nije pojavljivao, niti je odgovarao na telefonske pozive i ostavljene poruke. Od pomenute trojice javnosti je, inače, najpoznatiji Bojan Matijević, kojeg je, u aprilu 2001. godine, otela kriminalna grupa predvođena Ratkom Dulovićem, bivšim policajcem iz Podgorice. Za njega su najpre tražili otkup od tri miliona, da bi ga, posle tri dana zatočeništva, pustili za 980.000 maraka.

Božinovska: Sve je u rukama lekara

Foto - arhiva: Goca Božinovska sa Tubićem, dok su bili u vezi

Folk pevačica Goca Božinovska, koja je, donedavno, bila u višegodišnjoj emotivnoj vezi sa Tubićem, došla je u četvrtak oko 14 časova u Urgentni centar u Novom Sadu, gde se zadržala jedva pet minuta.

 

- Ne mogu ništa da vam kažem - rekla je, užurbano, pre nego što je napustila krug Urgentnog centra u kojem je obezbeđenje, pozivajući se na interne propise, zabranilo fotografisanje.

 

- Sve je u rukama policije i lekara, a mi se nadamo da će Bog biti na njegovoj strani.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online