Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.05.2012.
04:56
Večernje novosti A

"Prodao me komšija za 600 evra i moped"

Ima samo 19 godina, a izgleda kao da joj je četrdeset. Lice joj prekrije senka užasa i straha dok priča savetnicima u sigurnoj kući i novinaru o onome šta joj se dogodilo.

Lakovernu devojku prevario komšija
 

- Imala sam 16 godina i bila najlepša manekenka u Inđiji. Imala sam odlične preporuke, ali nisam imala hrabrosti da prihvatim pozive modne agencija iz Beograda. Majka mi se početkom 2001. godine razbolela, a mlađa sestra Ana bila je još dete. Osećala sam se odgovornom za njih.


Jelena O. priča polako, kao da se stidi svojih reči. Ruke spuštene na krilo su joj mirne, a pogled oboren. Kaže da je odrasla bez oca, inače alkoholičara, koji ih je napustio. Majka Olga je kao kasirka u supermarketu zarađivala platu dovoljnu tek za preživljavanje.


- Stalno je bila umorna i nervozna. U kući je često vladala napeta atmosfera. Kada sam pošla u srednju školu, želela sam da nađem neki posao i da zaradim za sebe i sestru. U leto 2010, kada sam završila drugi razred ekonomske škole, moj komšija Nikola mi je rekao da zna neke ljude koji mogu da mi pomognu da odem u Crnu Goru na modnu reviju, a potom i na turneju po Italiji. “Sve ti je plaćeno, a dobićeš i pristojan džeparac od 300 evra”, ubeđivao me je. Nikola je tada imao oko 30 godina, petogodišnju ćerku, vodio turističku agenciju...
 

Osećaj krivice

- Isplakala sam reku suza. I još ću, čekajući da smognem snage da od majka i sestre zamolim oproštaj za glupost koju sam učinila i da se ohrabrim da prošetam glavnom ulicom - priča Jelena O.

- Delovao mi je kao pouzdan čovek. Potpisala sam ugovor za reviju u Budvi i u julu krenula s njim kolima za Crnu Goru - priseća se Jelena početka svog puta u pakao.


Kako kaže, bila je srećna i puna očekivanja. Kad su stigli u Novi Pazar, prenoćili su u hotelu. Jelena O. je u svojoj sobi do zore maštala o lepoj budućnosti.

- Kada sam ujutro sišla u hol, Nikole nije bilo, a vlasnik hotela, visok i krupan čovek, rekao mi je: “Ti od sada radiš ovde. Danju ćeš pomagati u čišćenju soba, a noću si u klubu igračica i hostesa.” Odgovorila sam da je to ružna šala i da sa Nikolom idem u Budvu. Tada sam čula strašan odgovor: “Nikola te je prodao meni za 600 evra i moped. Budi vredna, isplati sebe i idi kući ili u tu Budvu!”


Počela je izbezumljeno da plače. Pamti da ju je jedna starija žena prigrlila i odvela u hotelski apartman. U njemu je bilo pet devojaka. Rekle su joj da se nalazi “u pristojnom domu za hotelske kurve”, da gazda nije grub čovek, da ih ne tuče i ne tera da rade kad imaju menstruaciju. “Daje nam da jedemo i pijemo koliko hoćemo!”


Već naredne večeri, gazda je rešio da unovči Jeleninu čednost.
 

Policajci gazdini prijatelji

- Gazda hotela u Novom Pazaru mi je otvoreno pretio: “Policajci u Novom Pazaru su moji prijatelji i nemoj, kada dođu u hotel, da im se žališ. Pazi šta radiš, jer će mi tvoj komšija dovesti i tvoju mlađu sestru Anu!” Moja sestra Ana je imala jedva 14 godina... - zajecala je Jelena O. dok se prisećala gazdinih pretnji.

- Sve je izgledalo kao u TV serijama, kada nedužna devojka strada. Plakala sam. Do tada se nisam pošteno poljubila s momkom. Devojke su me nagovorile da popijem dva vinjaka, rekavši da će mi biti lakše. A nije mi bilo - šapatom se ispoveda Jelena.


Silovao ju je prvo jedan čovek, a potom još dvojica. Ujutro se probudila sva modra i krvava. Usledili su meseci tokom kojih je danju radila kao spremačica, a noću kao prostitutka. Klijenti su bili poslovni ljudi i kriminalci, ali i policajci.


Novac koji je dobijala davala je gazdi, a on bi njoj potom dao 10 evra. Kako bi se približavala noć, uvek bi pila vinjak, jer ju je otupljivao.


- Posle šest meseci sam zatrudnela i zatim abortirala. I tako još dva puta. Ni tada nisam izašla iz hotela, jer je ginekolog dolazio u moju sobu. Poklonila sam mu maminu zlatnu ogrlicu i zamolila ga da o mom slučaju obavesti policiju u Inđiji. Verovala sam da me u mom gradu neko traži. Kada su dvojica policajaca iz Beograda došla po mene, nisam htela da se vratim u Inđiju. Nisam mogla mami i sestri da izađen pred oči - očajna je i danas Jelena O.


Nikolu nije pomenula policajcima, plašila se za bezbednost majke i sestre. Otišla je u Beograd u sigurnu kuću, gde sada radi kao spremačica. Kako kaže, biće joj potrebno vreme da se usudi da izađe na ulicu, a potom i da ode u Inđiju.

Četvrtak 10.05.2012. 06:44
Ljudi, takve ludake koji uperopaste na ovaj nacin necije zivote treba javno pogubiti...smrtna kazna i nista drugo.
Četvrtak 10.05.2012. 08:11
Vrlo potresna priča, dobro da je izvukla ikako živu glavu.
Četvrtak 10.05.2012. 09:35
STA JE BILO SA GAZDOM I KOMSIJOM???? NE NA ZID SRAMA NEGO U ZATVOR SA POLICAJCIMA I NACELNIKOM!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online