Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.05.2012.
09:39
Srna A

Tužilac: Steže se obruč oko Šarića

Srpski tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević je rekao da je u Srbiji za poslednje četiri godine razbijeno više od 20 velikih kriminalnih klanova, te poručuje da se steže obruč i oko narkobosa Darka Šarića.

 
Steže se obruč oko Darka Šarića
 

"Biti begunac i nije baš status koji može dugo da traje. Pre ili kasnije završava se hapšenjem, i tako će biti i sa Šarićem", rekao je Radisavljević "Večernje novosti".

Šarićeva kriminalna grupa, prema njegovim rečima, razbijena je potpuno, kao i organizovani kriminal u Srbiji.

"Gde su sada mafijaški donovi iz devedesetih? Gde su imena poznata u podzemlju, poput Joce Amsterdama ili Andrije Draškovića, Luke Bojovića ili Vladimira Milisavljevića Budale? U zatvorima!", rekao je on.

Radisavljević dodaje da je istovremeno i oprezan, jer je naivno verovati da je problem organizovanog kriminala rešen zbog njegove sposobnosti da se brzo revitalizuje i upozorava da se ne smije dozvoliti da na mjesto uništenih organizacija stupe nove.

"Zajedno sa BIA i policijom radimo na tome da još nekoliko imena koja su u bekstvu dožive sudbinu Bojovića ili Milisavljevića. Kriminalci više nemaju sigurnu kuću nigde. Siguran sam da će se na kraju naći tamo gde im je i mesto - u zatvoru", rekao je Radisavljević.

Među razbijenim klanovima su, dodao je on, poznati međunarodni klanovi – kao što su zemunski, Darka Šarića, Darka Eleza, Ivana Pavlovića Ikera, Đorđa Mehovića, i oni manje poznati, ali jednako opasni, koji su rasturali narkotike po Srbiji i trovali decu po školama.

Radisavljević najavljuje da će se u narednom periodu dodatno pozabaviti kriminalnim organizacijama u pojedinim većim gradovima u Srbiji.

On je dodao da je 211 pripadnika tih klanova do danas procesuirano, a taj broj je znatno veći ako se dodaju i oni koji su uhapšeni i procesuirani u drugim zemljama sa kojima je Srbija sarađivala.

Radisavljević ocenjuje da su se mogli imati još bolji rezultati u oduzimanju imovine proistekle iz krivičnih dela i da su dosadašnja iskustva pokazala da se kriminalci nisu plašili zatvora, nego da će izgubiti ekonomske imperije i luksuz na koje su navikli.

Radisavljević je rekao da mu je cilj da u narednih pet godina Srbija uđe na listu zemalja najmanje korumpiranih u svijetu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online