Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 27.04.2012.
05:38
Alo! A

Arkanov ubica izbeglica u Africi?!

Dobrosav Gavrić (37) zvani Duki, osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, dobiće status izbeglice u Južnoafričkoj Republici, kaže za “Alo!“ njegov beogradski advokat Veljko Delibašić.

Dobrosav Gavrić

Advokat Dobrosava Gavrića kaže da postoje realne šanse da njegov klijent ne bude izručen Srbiji jer je tamošnjim pravosudnim vlastima jasno da mu je u našoj zemlji ugrožen život.


- Moj branjenik je u procesu dobijanja statusa izbeglice i uskoro očekujemo da sud u Južnoafričkoj Republici takvu odluku i donese. Mislim da je tamošnjim sudijama jasno da Gavrić ni po koju cenu ne sme da bude ekstradiran u našu zemlju jer im je odbrana predočila dokaze da bi on bio ubijen čim bi kročio na tlo Srbije. Gavrić nije pobegao iz naše zemlje od suda i kazne, već zato što je imao saznanja da će biti ubijen nakon donošenja presude u jesen 2006. godine - objašnjava za “Alo!“ Delibašić, koji je sa njim u stalnom kontaktu.


Gavrićev branjenik navodi i da je njegov klijent potpuno bezbedan u zatvoru u Kejptaunu i da čeka zakazano suđenje za početak maja ove godine.


Podsećanja radi, Gavrić je pobegao u oktobru 2006, neposredno pred izricanje presude za ubistvo Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića. Pri ilegalnom prelasku preko Drine društvo mu je pravio Milan Đuričić Miki, takođe osuđen za zločin u “Interkontinentalu“.


Gavrić se skrivao u Južnoafričkoj Republici od 2008. godine, a od prošle godine je pod istragom u ovoj zemlji jer je u njegovom autu ubijen lokalni mafijaš Siril Bika (49), nakon čega je lokalna policija otkrila pravi idenitet čoveka koji se do tada predstavljao kao Saša Kovačević. Gavrić i Bika su se nalazili u automobilu BMW X5, na koji je pucao suvozač na motociklu u pokretu. Mafijaški bos je ubijen na mestu, dok su ubice Gavrića ranile u grudi i ruku, zbog čega je završio u bolnici. Arkanov ubica identitet je ukrao čoveku koji je ranjen tokom rata u Bosni. Jedino im je zajedničko to što hramlju, Gavrić zbog ranjavanja prilikom atentata na Željka Ražnatovića Arkana, dok je pravi Saša Kovačević povređen na ratištu.

Nepoznat naručilac

Ubistvo Arkana, Mandića i Garića je i posle 12 godina obavijeno velom tajne jer nije otkriveno ko je naručilac likvidacije. Na to su se osvrnula i dvojica sudija tokom izricanja presuda 2001. i 2006. godine. Tokom višegodišnjeg postupka izvedeno je mnoštvo dokaza, a saslušano je više od 70 svedoka. Kroz sudnicu su prošli i Radomir Marković, bivši šef DB-a, Andrija Drašković, koga je Arkanova porodica označila kao posrednika između naručilaca i neposrednih počinilaca, Dragan Ilić, bivši načelnik kriminalističke policije MUP-a Srbije, Arkanova udovica Svetlana Ceca Ražnatović...

POVEZANE VESTI

Petak 27.04.2012. 09:53
Po Seselju, Arkanovo ubistvo su verovatno organizovale strane obavestajne sluzbe kako bi lakse oborile Milosevica. Za Arkanom je bila raspisana potera zbog ratnih zlocina, pa nije mogao napustati Srbiju, i imao je dobar razlog da brani vlast koja ne izrucuje u Hag. Bio je jedna od glavnih licnosti u podzemlju Beograda. Bez njega je dosta lakse bilo osigurati izdaju Crvenih Beretki i prevrat izvrsiti. To sve zvuci logicno. Inace za hladnokrvne i placene ubice najpravednija je smrtna kazna. Nesto mnogo lako bilo naci placene ubice u Srbiji. Ako mu zapadne sluzbe pomazu da ga ne izruce Srbiji, to je dokaz vise da su one narucile to ubistvo, inace moze on poceti da prica o tome.
Petak 27.04.2012. 09:39
Многима у Србији још не иде у прилог да се открију, казне, изруче и сл. кривци или наводни кривци за убиства пре 05. октобра и после јер би тада многе маске пале. Вероватно је неко из Бг дипломатским каналима мафије јавио у ЈАР да овога не изручују јер где да суде свом добром сараднику!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online