Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 13.04.2012.
12:12
D. Dekić - Vesti A

Dačić zbunjen, javnost zabrinuta

Velika policijska operacija u kojoj je privedeno deset osoba osumnjičenih za paljenje Ambasade SAD u Beogradu, 2008. godine, protekla je bez znanja ministra unutrašnjih poslova i zamenika premijera Ivice Dačiča.

O čemu se radi: Ivica Dačić

S ovom, u najmanju ruku, začuđujućom istinom, pred javnost je izašao prvi čovek policije, rekavši da ga o hapšenjima nije obavestio niko iz policije, niti tužilaštva i takvo ponašanje ocenio kao "nedopustivo".


- To je apsolutno loš primer rada i ja ne mogu da budem odgovoran za rad MUP-a ako policija postupa bez mog znanja. Oni su po Zakonu o policiji dužni da me informišu o svom radu, a nisu- kazao je Dačić i naložio istragu o tome kako je do toga došlo.


Ministar policije je ovom tvrdnjom, prema oceni analitičara za bezbednost Ljubodraga Stojadinovića sugerisao da postoje drugi centri moći u kabinetu Borisa Tadića koji kontrolišu tajne službe, ali i ukazao da u policiji postoji izvesna konfuzija.


- To znači da je neko ili nešto van, ili čak iznad ministrove moći da može da upravlja policijom. Takvo saznanje može da bude prilično uznemirujuće za javnost, pošto to može da znači da bi još neko mogao da upotrebi policiju u neke druge svrhe na način koji ne bi bio u skladu sa interesima građana- objasnio je Stojadinović.


Analitičar Aleksandar Radić ističe da neobaveštavanje ministra policije o ovoj akciji pokazuje da je Srbija "zemlja čuda", jer u uređenim sistemima postoji visok nivo državne kontrole i koordinacije službi koji podrazumeva kako saradnju nadležnih organa, tako i čuvanje važnih informacija.

Srbija "mimo sveta"

 

Aleksandar Radić ukazuje na još jednu srpsku specifičnost koja je "mimo sveta".

 

- Građani Srbije inače, žive u malverzacionoj atmosferi, jer političari dođu do tajnih informacija i plasiraju ih na način koji njima ogovara, objašnjava Radić i dodaje da je takvo ponašanje naročito izraženo u predizbornim kampanjama.

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 12:17
Dacicu ne pravi se naivan kada dobro znas ko vrslja i hapsi po Srbiji.
Petak 13.04.2012. 12:17
Prokleti Ameri su to naredili. Pa taj smrad je ceo svet infiltrirao!!!
Petak 13.04.2012. 12:20
Pošto je odlazeći prešjednik preuzeo posao i N.N. premijera ...zašto se onda jedan ministar čudi??? Nije valjda da ne shvata da živimo u diktaturi jednog "čoveka"?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online