Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 11.04.2012.
07:31
Kurir, Alo! A

Brat Milene Ćeranić u "pljački veka"

Među uhapšenim pomagačima organizatoru pljačke veka Urošu Petroviću (30) zvanom Debeli, nalazi se i Marko Gročić (32), polubrat po majci pevačice Milane Ćeranić (26), piše beogradski “Alo!”.

Foto - arhiva: Zapaljeni automobili posle prošlogodišnje pljačke
 

U akciji koju je vodila beogradska kriminalistička policija u kojoj je uhapšeno osam osoba, kod Gročića je nađen i pištolj za koji nije imao dozvolu i na kojem su obrisani serijski brojevi.


- On je osumnjičen da je s vremena na vreme pružao utočište Petroviću, koji je u bekstvu od pljačke u martu prošle godine. Međutim, i sam Gročić se krio od istražnih organa jer je za njim raspisana sudska potraga zbog neodazivanja na sudske pozive, a inače je odranije poznat policiji jer u dosijeu ima čak 27 krivičnih prijava. Tako da se i sam Gročić sklonio iz Beograda na neko vreme i skrivao u iznajmljenom stanu u Kragujevcu, gde se bavio taksiranjem - rekao je izvor lista “Alo!“ u vrhu MUP-a.


Milena bez komentara

Milena Ćeranić

Pevačica Milena Ćeranić, koja je u vreme takmičenja za “Zvezde Granda” govorila, između ostalog, i da ju je stariji brat Marko usrećio jer je postala tetka, nije želela da komentariše njegovo hapšenje.


- Nemam nikakav komentar - kratko je odgovorila Ćeranićka.


Organizator pljačke Uroš Petrović, protiv kojeg je podignuta i optužnica, uhapšen je u ponedeljak uveče u etnoapartmanskom naselju u selu Ljubiš, na oko 20 kilometara od Zlatibora, u jednom od tri bungalova koji je iznamljivao od prijatelja. U trenutku hapšenja je bio s rođenim bratom Nemanjom (36).
 

Uhapšeni 9. aprila

Uroš Petrović (30)
Nenad Kurilo (26)
Marko Gročić (32)
Milan V. (22)
Zoran A. (25)
Strahinja Đ. (20)
Uroš A. (29)
Goran I. (25)

 

Ranije uhapšeni

Novica Elek (31)
Ivan Jurak (36)
Bogdan Restović (23)
Miloš Marković (34)
Petar Obradović (32)
Boris Polić (29)
Nenad Grčić (33)
Senad Denaj (34)

- Čekali smo pravi trenutak da bismo ga uhapsili. Prvo je pre podne otišao u teretanu u Čajetinu, ali smo zbog bezbednosnih razloga rešili da mu lisice na ruke stavimo kada dođe u brvnaru. Zanimljivo je da je Petrović osetio da će biti uhapšen, pa je u jednom trenutku upalio svoj “kvado”, obukao ski-odelo, stavio fantomku i otišao da se vozi po šumi. Tamo je ostao više od dva sata iako je napolju temperatura bila ispod nule. Osmatrao je kuću i čekao da vidi da li mu se zaista sprema hapšenje. Sačekali smo da se vrati, a onda sproveli akciju. Pokušao je da beži, ali mu to nije pošlo za rukom. U policiji je negirao da ima bilo kakve veze s pljačkom transporta novca u Ustaničkoj ulici - zaključio je sagovornik lista “Alo!“.


Vaspitani kriminalac

Prilikom hapšenja Petrovića u selu Ljubiš policija je kod njega pronašla svega 100 evra. Prema rečima meštana koje je hapšenje šokiralo, Petrović je na Zlatibor došao pre desetak dana, a pojedini pamte da je u Ljubišu boravio i prošlog leta. U ponedeljak je bio u obližnjem restoranu-ribnjaku sa devojkom s kojom je provodio prethodne dane i koja nije znala o kome se zapravo radi.


- Vozio je “opel korsu”, mada je vozikao i nekog “kvada” i često je išao do Zlatibora na plivanje. Odavao je utisak vaspitanog mladića, svaki put bi zastao da se pozdravi, pita za zdravlje… Eto, ko bi mogao da pretpostavi da je iz sveta kriminala - kažu meštani.

Inače, policija još traga za 850.000 evra.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.04.2012. 08:05
Kakva je situacija bice pljacki veka svaki dan posto ostavljate ljude bez posla a pogotovo sto mladi nemaju nikakve sanse za posao i zato se okrecu kriminalu pederi jedni zuti.........!
Sreda 11.04.2012. 10:12
Ко је ова циганчица?
Sreda 11.04.2012. 07:48
Najlakše se asimilira u sredinu gde živi, ako pokazuje lice koje je prijatno i vaspitano. Tako ne pada u oči.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online