Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.04.2012.
15:18
Vestionline A

Stefan Braun: Bezbedni smo, ali nemamo dokumentaciju

Poznati beogradski klub "Stefan Braun", koji je jedan od zatvorenih ugostiteljskih objekata u okviru vanredne inspekcijske kontrole, saopštio je danas da u njihovom slučaju nije sporna bezbednost već nedostatak tehničke dokumentacije.

"Stefan Braun" na devetom spratu ove višespratnice

"Bezbednost posetilaca kluba 'Mr. Stefan Braun' nikada nije bila sporna niti ugrožena, i oduvek je predstavljala prioritet u poslovanju kluba, svih devet godina koliko i radimo. Želim da istaknem da je Rešenje zabrane korišćenja prostora kluba, koje je doneto danas, rezultat nedostatka tehničke dokumentacije, koja je već više od šest meseci u procesu odobrenja u Upravi za vanredne situacije, a ne zbog ugroženosti posetilaca u slučaju požara u klubu", izjavio je Predrag Živković, jedan od vlasnika kluba na održanoj vanrednoj konferenciji za novinare.

"Rešenje ovog tipa se donosi po hitnom postupku, u situacijama direktne ugroženosti gostiju i osoblja u objektu, što u slučaju kluba 'Mr. Stefan Braun' ne odgovara pravom stanju. Prilikom vanredne inspekcije koja je sprovedena u klubu 3. aprila 2012. godine utvrđen je samo nedostatak projektne dokumentacije, za čije pribavljanje je dat rok od 90 dana", naveo je u saopštenju menadžment kluba.

Klub "Mr. Stefan Braun" nalazi se na devetom spratu višespratnice u centru Beograda. Menadžment tvrdi da postoje dva evakuaciona izlaza na protivpožarno stepenište ukupne širine od 2,6m sa zaokretnim protivpožarnim vratima koja se otvaraju u pravcu evakuacije. Prema njihovim rečima pod, tavanica i zidovi su u potpunosti izolovani od ostatka zgrade, a električne instalacije sprovedene prema standardima za šta, kako kažu, poseduju i dokumntaciju.

Menadžment tvrdi da je bezbednost na prvom mestu, ali država nije izdala dokumentaciju

Dalje, u saopštenju menadžmenta se navodi da u "Stefan Braunu" postoje dva hidrantska priključka za gašenje požara "čiji mlazovi dopiru do najudaljenijih delova kluba", a dužina creva je 15 metara i proizvode do pet metara kompaktnog mlaza. Tu je i protivpanična rasvete, koja se uključuje automatski po nestanku električnog napajanja, i ukupno 10 aparata za gašenje požara, što je kako kažu duplo više od norme koja je zakonom propisana.

Klub "Stefan Braun" jedan je od osam ugostiteljskih objekata na čija vrata je stavljen katanac posle vanredne inspekcijske provere. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je sinoć da je ovim lokalima zabranjen rad zbog loše protivpožarne zaštite.

Vanredni inspekcijski pregled usledio je posle tragedije u Novom Sadu kada je u požaru u diskoteci "Kontrast" nastradalo šestoro ljudi. Prema dosadašnjim informacijama uzrok požara bile su preopterećene električne instalacije.

POVEZANE VESTI

Subota 07.04.2012. 07:22
Devet godina rade, a još nisu kompletirali dokumentaciju?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online