Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 02.04.2012.
14:32 >> 15:55h
Beta A

Pušteni policajci KPS

Dvojica kosovskih policajaca, Šukri Binaku (45) i Sami Bećiri (36), uhapšenih u subotu u rejonu Merdara, pušteni su danas iz pritvora, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi. Oni su pušteni na slobodu nakon saslušanja u Višem sudu u Prokuplju, ali su im oduzete službene legitimacije, automobil i naoružanje, rečeno je agenciji Beta.

Bajrem Redžepi

"Oni su oslobođeni danas", rekao je Redžepi za Radio "Slobodna Evropa" i dodao da Kfor istražuje mesto gde su policajci bili uhapšeni i da će o tome obavestiti javnost.

"Mogu da potvrdim da su se dva kosovska policajca vratila na Kosovo. Oni su iz Prokuplja prebačeni vozilom Euleksa i vraćeni su policiji Kosova. Mogu potvrditi da je Euleks olakšao njihovo oslobađanje", rekao je za "Slobodnu Evropu" portparol Euleksa Nik Hoton.

Kako je agenciji Beta rekao istražni sudija Višeg suda u Prokuplju Ivan Rakić, koji ih je i saslušao, u zakonskom roku i pre isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, kosovskim policajcima je oduzeto lično naoružanje, automobil i službene legitimacije.

"Oni su saslušani i pušteni na slobodu a istražni organi nastavljaju da rade svoj posao u vezi tog slučaja", kazao je Rakić.

Kod albanskih policajaca, koji su nosili uniforme sa oznakom KPS, prilikom hapšenja pronađene su dve automatske puške kineske proizvodnje i dva pištolja kao i uređaji za merenje daljine i noćno osmatranje terena. Sumnja se da su ta dvojica policajaca u više navrata i ranije prelazili ilegalno administrativnu liniju kako bi osmatrali položaje srpske policije i žandarmerije.

Dvojica pripadnika kosovske policije uhapšena su kod Merdara na teritoriji centralne Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić prošlog vikenda, dok su zvaničnici Kosova isticali da su uhapšeni na teritoriji Kosova.

Dačić je u subotu izjavio i da su uhapšeni sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.04.2012. 14:37
I šta sad? Što ste ih uopšte hapsili? Ko vam je najviše natrljao nos? Hoćete li sledeći put smeti da uhapsite naoružanog pripadnika tzv KPS pred Nišem?
Ponedeljak 02.04.2012. 14:37
Да су их ухапсили на подручју Космета честитао бих српској полицији,
Ponedeljak 02.04.2012. 14:48
stiglo koferce za razmenu..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online