Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 01.04.2012.
03:47 >> 10:07h
Z. M. - A. B. - Vesti A

Ubici deteta doživotna ludnica

Nakon samo dva sata većanja, porota suda u Feldkirhu u Austriji, donela je odluku kojom se srpski državljanin Milosav Maletić (27) proglašava krivim za ubistvo trogodišnjeg deteta, januara prošle godine u mestu Bregenc. Njega je sudija nakon toga osudio na doživotnu kaznu zatvora, pa će nakon pravosnažnosti presude biti prebačen u ustanovu za psihički poremećene zatvorenike.

Milosav Maletić na suđenju
 

On je osuđen jer je dečaka po imenu Kejn, inače sina njegove devojke Aleksandre O, pretukao na smrt. Nakon kratkog većanja, porota je donela jednoglasnu odluku da je Milosav Maletić kriv. Njegov advokat Edgar Fejt najavio je da će podneti žalbu na kaznu.

Opisujući tragičan događaj, Maletić je u više navrata izjavio da nije imao nameru da ubije dečaka, te da nije kriv.


- Nisam želeo da umre - više puta pokušao je porotu i sud da uveri u svoju nevinost.
 

Žrtva: Nesrećni dečak

Kako se saznalo tokom suđenja, Maletić je 8. januara prošle godine bio u stanu sa Kejnom i njegovim bratom starim šest godina. Njegova devojka, a majka dečaka, koja je radila kao konobarica bila je na poslu. Dete je bez dozvole uzelo jogurt iz frižidera, što je razljutilo Miletića. Nesrećnog dečaka prvo je pretukao rukom, a onda uzeo dršku od metle koja je bila od aluminijuma. Nesrećni dečak se sagnuo preko kreveta, a Maletić ga je udario više puta po zadnjici.


- Kejn je plakao, ali nije prikazivao neke druge znakove da mu nešto fali. Sada sam tek svestan jačine udaraca koje sam zadao - izjavio je tokom suđenja Maletić.
 

Koristio drogu kobnog dana

Na suđenju je saslušan i sudski psihijatar Rajnhard Heler, koji je objasnio kako je Maletić bio uračunljiv za vreme zločina.
- Optuženi je normalno inteligentan i nije psihički bolestan. Međutim, Maletić i sam smatra da je opasan, zbog čega bi preporučili smeštaj u ustanovu za psihički poremećene zatvorenike. On je koristio drogu u to vreme i kobnog dana je uzeo kokain - izjavio je Heler.

On je dodao i da je udarcima želeo samo da "vaspita" mališana.


Međutim, sa ovim se ne slažu rezultati obdukcije i iskaz sudskog veštaka Valtera Rabla. On je tokom svedočenja objasnio da je Kejn zadobio veliki broj povreda u predelu glave i tela, tako da mu je gotovo ceo gornji deo tela bio smrksan.


- Tokom obdukcije sam ustanovio da je reč o zločinu koji nisam video u karijeri dugoj 30 godina. Izjave optuženog o broju udaraca koje je naneo detetu, ne odgovaraju šemi povreda koje smo ustanovili obdukcijom - izjavio je Rabl.


Kada je video da nesrećni dečak ne daje znakove života, Miletić je pozvao Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt. Njih je obavestio da je dečak pao niz stepenice i da više ne diše. Lekari su naišli na mrtvo dete, pokušali da ga reanimiraju, ali bez uspeha. Miletić je to vreme iskoristio da pobegne iz kuće pre dolaska policije i nekoliko dana se krio, sve dok nije uhapšen u Švajcarskoj.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.04.2012. 05:30
dabogda crko u zatvoru slone jedan
Nedelja 01.04.2012. 08:03
Nek istrune u zatvoru sta mu je mali andjeo kriv? Idiot bolesni.
Nedelja 01.04.2012. 06:44
Još jedna mućna priča očuh-pastorak. Retko koja takva veza uspeva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online