Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 31.03.2012.
14:37 >> 21:29h
Vestionline A

Srpska policija uhapsila pripadnike KPS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su jutros kod Meradara uhapšena dva naoružana pripadnika Kosovske policijske službe.

Foto: Ilustracija

Dačić je kazao da su su oni bili u uniformama, naoružani pištoljima, automatskim puškama i sa specijalnom opremom za merenje daljine i noćno osmatranje.

Uhapšeni su Binaku Š. (45) i Bećiri S. (36). Dačić je to izjavio posle sastanka sa porodicama četvorice srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja koje su 25. februara uhapsili kosovski specijalci u regionu Gnjilana, a koji su danas pušteni iz pritvora.

Kosovski policajci, koji su jutros uhapšeni zbog ilegalnog ulaska u Srbiju, predati su Policijskoj stanici u Kuršumliji i o tome je obavešteno državno tužilaštvo, rekao je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.

Dikić je potvrdio da su dvojica pripadnika KPS-a, koji su uhapšeni kod Merdara, na sebi imali uniformu, da su bili naoružani automatskim puškama kineske proizvodnje i pištoljima i da su posedovali specijalnu opremu za određivanje koordinata i merenje daljinje.

On je za B92 rekao da, prema vojno-tehničkom sporazumu iz 1999. godine, u oblasti administrativne linije sa Autonomnom pokrajinom Kosovo i Metohija mogu da se kreću samo jedinice Kfora, Vojske i MUP-a Srbije.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da hapšenje dvojice naoružanih pripadnika KPS nije odgovor na hapšenje Srba na Kosovu i da namera Vlade Srbije nije da se pogorša situacija u pokrajini. Bogdanović je ocenio da su hapšenja Srba prethodnih dana na Kosovu bila politički motivisana.

POVEZANE VESTI

Subota 31.03.2012. 14:48
Da im pošteno sudimo i obesimo!
Subota 31.03.2012. 14:48
Sve u svrhu izbora. A to sto je slao zandarmeriju na Srbe i to sto sa siptarima postavlja granicu planira da ionako amnezicni srpski biraci zaborave. I sto je najtragicnije vecina ce zaboraviti.
Subota 31.03.2012. 15:23
Gledaju dva policajca utakmicu i jedan kaze: -E da nije bilo Nikole Tesle, gledali bi fudbal u mraku Otisli u Afriku americki panduri, engleski panduri i srpski panduri, na takmicenje ko pre uhvati zirafu. Odu americki panduri i za 15 min. dovode zirafu. Odu engleski panduri i za 10 min. dovode zirafu. Odu srpski panduri i za 5 mi. dovode slona a slon sav u modricama. Pocnu da se bune americki panduri i engleski panduri: Nismo rekli slona vec zirafu. A slon podigne surlu i kaze: Priznajem ja sam zirafa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online