Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.03.2012.
10:13
Blic A

Mališane u vrtiću je izujedao lovački pas

Petoro devojčica i dečaka uzrasta pet godina povredio je pas koji je u ponedeljak kroz rupu u ogradi ušao u dvorište vrtića “Snežana”. Mališane su zbrinuli lekari Zdravstvenog centra Knjaževac i, na sreću, reč je o lakšim povredama.

Dvorište vrtića "Snežana", u kojem je pas napao decu
 

Lovački terijer, prema nalazima veterinarske inspekcije, ne pokazuje nikakve znake bolesti. Roditelji za ovaj nemio događaj krive upravu vrtića i neadekvatno obezbeđen prostor u kojem njihova deca borave.


Martina Savića, jednog od povređenih dečaka, pas je ujeo za nogu, a prema rečima njegove majke Zorice Milenković, mališan noćima ne može da spava.

- Moje dete ima poprilično veliku ranu, počela je i da curi i plašim se da će da se zagnoji. Rešila sam da idem do kraja jer je život mog deteta najbitniji. On se noću okreće, trza i plače, kaže da sanja kučiće, u potpunosti je u šoku - kaže Zorica.


Ona ukazuje da za sve krivi upravu vrtića “Snežana“:

- Obdanište nije ograđeno pozadi, i tu može da se provuče i čovek, a ne samo pas, i oni treba malo da s pozabave tim problemom. Mnogo me je iznervirala izjava direktora da su deca dobro, a moje dete ne može ni da spava. I ja i svi roditelji ćemo tužiti ustanovu - kaže vidno potresena Zorica Milenković.


Sonja Petrović, vaspitačica, kaže da su se deca mirno igrala, a da je pas samo odjednom ušao i nasrnuo na njih.


- Dok su se deca mirno igrala u dvorištu odjednom je izleteo pas koji je nasrnuo na njih. Pokušavala sam da ga odvojim, ali sam to uspela samo uz pomoć vlasnika psa koji je brzo naišao. Od petoro dece četvoro je lakše povređeno, a jedno ima duboku ranu - priča Sonja Petrović, vaspitačica.

Direktor Predškolske ustanove “Snežana“ iz Knjaževca Dragan Đorđević tvrdi da nema pravila kakva ograda treba da bude, kao i da se postojeća nalazi u savršenom stanju.

- Sa svih strana imamo ogradu, ali se pas negde provukao. Mi samo možemo da popravimo ogradu, eventualno na mestima gde se opustila, jer je to žičana ograda. Ali je to lovački pas, terijer, koji je naprosto sitne građe i jednostavno se provukao negde - tvrdi Dragan Đorđević, direktor vrtića “Snežana“.

Deca imaju regulisan vakcinalni status što se tiče AT zaštite i dobila su antibiotik.

- Najbitnije je da je pas stavljen pod nadzor veterinara. Komunalna inspekcija je izašla na lice mesta i pozvala Republičkog veterinarskog inspektora, koji je napisao rešenje. Za sada pas ne pokazuje znake bolesti, nije vakcinisan, jer se radi o mladom psu koji još ne zahteva takav tretman, ali je najvažnije da je zasad sve u redu - kaže dr Ljubica Nikolić, epidemiolog.

Četvrtak 29.03.2012. 10:33
"Lepo" ga njegov gazda vaspitao. Trebalo bi ga "preko veze" zaposliti u nekoj vaspitnopopravnoj ustanovi.
Petak 30.03.2012. 08:25
Nije pas kriv, gazda jeste.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online