Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 29.03.2012.
09:06
Blic A

Veroučitelj osumnjičen za obljubu još četvorice dečaka

Istraga protiv defektologa Vladimiru J. (32) iz Smedereva, koji je krajem prošlog meseca uhapšen zbog sumnje da je obljubio dvojicu dečaka dok je radio kao veroučitelj u smederevskim školama i konsultant u Savetovalištu za mlade, proširena je.

Foto: Arhiva

U međuvremenu su se pojavila još četvorica maloletnika, između 14 i 17 godina, koji takođe tvrde da ih je Vladimir J. obljubio. Trojici je, kako saznajemo, on kao protivuslugu za seksualno zadovoljavanje nudio pomoć u rešavanju problema u školi, a jednog je upoznao dok je honorarno bio zaposlen u Savetovalištu za mlade.


Osumnjičenom defektologu i veroučitelju istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić produžio je pritvor za još 60 dana. U međuvremenu, on je saslušao troje kolega koji su sa osumnjičenim Vladimirom J. radili u Savetovalištu za mlade, koje deluje pri smederevskom Zdravstvenom centru “Sveti Luka“. Od ponedeljka bi trebalo da izjave daju i maloletnici koji su bili žrtve ili su na drugi način povezani sa ovim slučajem.


Vladimir J. je uhapšen krajem februara, a u njegovom telefonu su nađeni SMS-ovi u kojima su otvoreni pozivi na blud, čak i iznosi koje je dečacima nudio za “druženje“. Osumnjičeni je još 2004. kao apsolvent počeo da radi, menjao je škole, u Smederevu i Beogradu, a na kraju je bio i honorarno angažovan u Savetovalištu za mlade u smederevskom Zdravstvenom centru, gde je jednom nedeljno držao predavanja.

Osumnjičeni veroučitelj je radio u dve srednje škole, ali i u osnovnim školama, svuda na određeno vreme. Pored tih poslova, Vladimir J. je od 2007. do 2009. bio specijalni porotnik za porodične odnose u sudu, a jedno vreme radio je i u smederevskom zatvoru.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.03.2012. 10:24
Trebalo bi ga postaviti za veroučitelja u Padinskoj skeli i da ponese tonu vazelina.
Četvrtak 29.03.2012. 11:02
On je i postao veroucitelj iz tog razloga sto bi se tako najbolje priblizio svojim zrtvama.. i sve sto je radio uz predavanja gde god je bio saradnik konsultant sve je to da bi bio sto vise u kontaktu sa mladima... cast postenim predavacima veronauke ali ovaj je svoj polozaj zloupotrebio na najgori moguci nacin...
Četvrtak 29.03.2012. 11:30
Jedino je dobro sto ce sada njega da "obljubi"par hiljada robijasa u zatvoru..Takvih se gade i nagore ubice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online