Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 28.03.2012.
10:40 >> 11:53h
B92, Blic A

Nova istraga o bombardovanju RTS-a?

Tužilaštvo za organizovani kriminal moglo bi da pokrene novu istragu o odgovornima za pogibiju 16 radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine, saznaju mediji. Žanka Stojanović, majka poginulog radnika RTS-a, kaže da je tražila od specijalnog tužilaštva da budu procesuirani odgovorni i nekadašnji Vrhovni savet odbrane za tragediju koja se dogodila pre 13 godina kada su stradali zaposleni u RTS.

Majka poginulog radnika RTS-a je tražila da budu procesuirani odgovorni i nekadašnji Vrhovni savet odbrane za tragediju koja se dogodila pre 13 godina kada su stradali zaposleni u RTS
 

- Mi smo tražili da tužilaštvo odluči o našem zahtevu i pokrene istragu protiv još nekih osoba, osim do sada osuđenog Dragoljuba Milanovića, odgovornih za pogibiju 16 radnika RTS-a i ovih dna o tome treba da se odluči - rekao je za Blic advokat Ante Bošković, zastupnik porodica nastradalih radnika državne televizije.

U tužilaštvu kažu da ima elemenata za pokretanje nove istrage.

"Ništa nije rasvetljeno"

Ona je, gostujući na B92, naglasila da je potrebno da se pronađu "naredbodavci", jer "ništa nije rasvetljeno".


Komentarišući pisanja medija da je bila u Specijalnom tužilaštvu, Stojanović je podsetila da se pre šest godina obratila tom tužilaštvu i navela da je od tada tamo "non stop, bilo pismeno ili usmeno ili lično". Ona je precizirala da je u poslednjih deset meseci razgovarala sa zamenikom tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića.

- Umesto da se pozovu krivci, ja provodim vreme po dva sata u specijalnom tužilaštvu - kazala je Stojanović.

Kacin iznenađen pozivom Šutanovca da pomogne

U međuvremenu, reagovao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin koji je "iznenađen pozivom" ministra odbrane Dragana Šutanovca da pomogne u rasvetljavanju slučaja NATO bombardovanja zgrade RTS-a, tako što bi Beograd dobio eventualne informacije o komunikaciji pilota s NATO bazom.

Kacin naglašava da Ministarstvo odbrane ima direktne kontakte u NATO u cilju dobijanja dodatnih informacija u vezi sa ovim slučajem. Takođe tvrdi da se dokumentacija o bombardovanju nalazi u Ministarstvu odbrane Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.03.2012. 11:40
xaxa..da traze dokumenta od Nato-a a oni pobili ljude! Hoce li opet optuziti nekog ko nije kriv..ili ce najzad optuziti TAJ NATO koji je pobio nekoliko hiljada civila ni krivih ni duznih! Bruka za tuzilastvo..a SUNATOVAC ako ih toliko voli neka ide sa njima u Avganistan.
Sreda 28.03.2012. 11:44
Bitno je da vi sudite Obrazu,da osudite ljude na zatvor zbog verbalnog delikta,a autonomaše i ostale rušitelje zemlje ,nagrađujete državnim funkcijama.Bombe na RTS je bacio fašistički NATO i pobio naše ljude,i sada su TV stanice postali legitimni vojni ciljevi.A Šutanovac(kum Borisov),najveći zagovornik ulaska u NATO, pregovara sa smrdljivim Kacinom.Sa Kacinom treba preuzeti Dodikovu taktiku,zabraniš stoki ulaz u Republiku Srpsku,bez odobrenja veterinarskog zavoda.
Sreda 28.03.2012. 12:24
NATO zlocinci treba da odgovaraju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online