Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 25.03.2012.
15:51
Alo A

Jočić traži odštetu od pet i po miliona

Bivši ministar policije i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić (51) tužio je državu Srbiju zbog saobraćajne nesreće posle koje je ostao doživotni invalid, saznaju beogradski mediji. Jočić traži pet i po miliona dinara, a tužbom je obuhvaćeno i preduzeće "Putevi Srbije".

Bivši ministar policije Srbije: Dragan Jočić
 

- Država je tužena jer je vozilo u kome se nalazio Jočić bilo u njenom vlasništvu, a vozač je bio državni službenik. Tužba je podneta jer je i sam Jočić, kao ministar policije, bio zaposlen u Vladi Republike Srbije. "Putevi Srbije" su tuženi jer nisu održavali ogradu na autoputu što su po zakonu morali da rade - izjavio je za "Alo!" Jočićev zastupnik, advokat Goran Radović.

Tri godine proveo u bolnici

Dragan Jočić je posle nesreće u kojoj je zadobio teške povrede kičme nekoliko meseci proveo na lečenju u Švajcarskoj. Potom se oporavljao u Zavodu za rehabilitaciju "Miroslav Zotović" u Sokobanjskoj ulici u Beogradu. Posle skoro tri godine boravka na klinici za rehabilitaciju prebačen je na kućno lečenje.

Inače, autoput mora da ima ogradu postavljenu sa obe strane, tako da onemogući pristup životinjama i ljudima. Jočić je teško povređen u udesu koji se dogodio 25. januara 2008. godine na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane. Prema saopštenju posle udesa, Jočićev vozač Mirko Damjanović je oko 23.30 automobilom „mercedes ML 500“ naleteo na psa teškog oko 70 kilograma, izgubio kontrolu nad vozilom, koje je skrenulo s puta, probilo središnju sigurnosnu ogradu i više puta se prevrnulo.


Tokom istrage veštaci su utvrdili da zaštitna ograda na putu nije bila održavana na propisan način, da su postojale rupe na ogradi, pa je pas uspeo da izađe na kolovoz.

Vozač oslobođen optužbi

Vozač Dragana Jočića je oslobođen optužbi presudom Osnovnog suda u Smederevu, ali će "završnu reč" dati Apelacioni sud u Beogradu. Sudija Osnovnog suda u Smederevu Đurica Stanimirović, kako je obrazložio, presudio je na osnovu prikupljenih dokaza, saslušanja okrivljenog vozača i oštećenog ministra, kao i iskaza veštaka Saobraćajnog instituta iz Beograda.

- Osnov spora je naknada štete. Visina je utvrđena na osnovu nematerijalnih i materijalnih troškova u koje su uračunati troškovi za rehabilitaciju koji mesečno iznose oko dve hiljade evra - kaže Radović i dodaje da se sud i država prema Jočiću "ponašaju gulanferski".


- Tretiraju ga kao da ne postoji. On ne traži da ga tretiraju kao bivšeg ministra, već kao običnog čoveka, ali je problem što u Srbiji nema sudstva - tvrdi Radović.


Jočić je na kućnom lečenju u prizemnoj kući u elitnom naselju Diplomatska kolonija na beogradskom Dedinju, koja je potpuno prilagođena njegovim potrebama. O njemu svakodnevno brinu medicinski tehničari i članovi porodice. Troškove lečenja snose porodica Jočić, njegovi prijatelji i stranka čiji je potpredsednik.

Nedelja 25.03.2012. 16:53
Zbog ovog bivseg ministra, inace stranog drzavljana DSS gubi glasace
Nedelja 25.03.2012. 23:22
ja miislim da mi svi srbi vama crnogorcima da isplatimo po blanko cek ,a vi popunite na sumu koju hocete. dokle bre vise?
Petak 30.03.2012. 22:41
Budala se napije pa kasni negde,kaze vozacu daj gas pa onda mu je ograda,pas,vozac ili bilo ko drugi kriv.hahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online