Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 15.03.2012.
13:57
Vestionline A

Dao Čanku spaljenu zastavu Vojvodine pa uhapšen

Aktivista Srpskog narodnog pokreta Naši Stefan Petrović poklono je lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku ostatke nagorele zastave Vojvodine, posle čega je ponovo uhapšen.

Stefan Petrović, aktivista SNP Naši koji je Čanku odneo zastavu

Zastavu koju je lično doneo u prostorije LSV u Novom Sadu Petrović je spalio prošlog vikenda, povodom rođendana Ratka Mladića, zbog čega je potom uhapšen.

Nagorelu zastavu Vojvodine Petrović je, sa nekoliko kolega, doneo u sedište LSV-a u Novom Sadu, odmah posle jučerašnjeg suđenja u kojem je ga je za paljenje te zastave i ispisivanje grafita Sudija novosadskog Prekršajnog suda Gorana Ružić osudila na 15 dana zatvora.

"Poklanjam vam ostatke zastave kako bi Čanak i svi vi iz LSV-a mogli da je koristite za plašenje naroda pričama o zlim fašistima i pobesnelim hordama ekstremnih desničara", rekao je Petrović dajući predstavnicima LSV-a nagorelu vojvođansku zastavu. Petrović im se zatim zahvalio "na političkom pritisku koji je LSV izvršio na novosadski sud da donese skandaloznu presudu protiv njega".

SNP Naši tvrdi da je sudija Gorana Ružić, pod pritiskom LSV-a koja je deo vladajuće koalcije u Srbiji i Vojvodini, donela političku presudu suprotnu Ustavu Srbije, zakonu, "zdravom razumu" i dosadašnjoj sudskoj praksi.

Kako je saopšteno iz SNP Naši Petrović je ponovo uhapšen danas u 10.40 zbog posete prostorijama LSV-a. Prema njihovim tvrdnjama funkcionerka LSV Aleksandra Jerkov je policiji prijavila njihovu akciju kao "upad u kancelarije LSV", zbog čega je njihov član Stefan Petrović ponovo uhapšen.

Povodom rođendana Ratka Mladića, pripadnici ove organizacije su za vikend na fasadi jedne zgrade nacrtali više od 20 šablona sa likom Mladića, i potom spalili zastavu Vojvodine. Između sotalog napisali su i : "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale".

Podmlaci LSV i SPO potom su prekrečili ove grafite podrške Mladiću i uputili poruku da Novi Sad nije mesto na kojem na ovaj način treba veličati optužene za najteža krivična dela, posle čega je jednoj devojci iz LSV prećeno.

Četvrtak 15.03.2012. 14:16
Zato i jesu NASI...deca NASA....NAS ponos..Buducnost NASE SRBIJE !
Četvrtak 15.03.2012. 15:17
i za to je dobio 15 dana zatvora? a sa naslovnih strana nam se smeju oni koji opljackase srbiju ,a mnogi groba u srbiji nemaju. kako se obogatise kod nas,verovatno tema za dosije x. ZIVELA NAMA NASA DECA! DECO!!!!!!!!
Četvrtak 15.03.2012. 15:52
Brišu mi komentare ccc, iako ne koristim vulgarizme to nije moj stil izražavanja. Bravo Stefane, mnogo simbolike ima u tvom postupku, tako se ponaša mlad, emancipovan, obrazovan čovek zdravih ideja i patriotskih osećanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online