Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 15.03.2012.
06:44 >> 08:42h
Blic A

Pijan autom ubio devojku, sud ga pustio da i dalje vozi!

Posle 24 dana provedena u komi, ne dolazeći svesti, 23. februara ove godine umrla je Jelena Trajković iz Kragujevca. Imala je 36 godina, planirala je svadbu sa svojim momkom. Nju je poslednjeg dana januara pokosio Saša Ć. (34), vozač koji je bio pijan, koji je vozio neregistrovan automobil, i koji je pobegao sa mesta nesreće. Nije joj ukazao pomoć. Ugasio je farove i nestao.

Udario je i ostavio da bespomoćno leži na putu

Policija ga je pronašla, uhapsila, ali ga je sud pustio na slobodu, i nije mu uzeo vozačku dozvolu. Policija kaže da je obavila svoj deo posla, istražni sudija navodi da je tražio pritvor. Bahati vozač i dalje vozi.


- Tražim da se otme volan čoveku koji mi je ubio sestru. Ja svoju Jelenu ne mogu da vratim, ali me boli to što svakoga dana viđam tog čoveka kako i dalje vozi auto. I dalje izlazi iz prodavnice, možda pijan, i prolazi pored naše kuće. Da li treba još neko da strada, da pogine... Njegovo radno mesto je blizu naše porodične kuće. Radi u auto-servisu. Na sahranu nije došao, niti u kuću. On, niti bilo ko od njegove familije, nije nam izjavio saučešće. Čula sam od lekara da je sa svojom majkom dolazio u bolnicu i da je hteo da je vidi dok je bila živa. Pitam se ima li pravde u ovoj zemlji - priča i plače Dragana Petrović, jedina sestra nastradale Jelene.

Jelena Trajković

Kako piše beogradski "Blic", nesreća se dogodila u 19.45 sati, u Ulici 19. oktobra, u naselju Maršić. Prema rečima Ivana Đorovića, načelnika policijske uprave, policajci su vozača pronašli i sproveli ga istražnom sudiji Osnovnog suda uz dve krivične prijave, za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i za nepružanje pomoći povređenom licu. Oni su, sa tim, svoj posao završili.

Istražni sudija Osnovnog suda Dragan Đorđević izjavio je za "Blic" da je on odredio pritvor Saši Ć., ali da ga je, posle žalbe advokata, veće suda pustilo na slobodu.

- Nisam dobio predlog da mu uzmem dozvolu za vožnju. To je loša poruka za vozače i za javnost, ali ja moram da radim po zakonu i da taj zakon poštujem. Čim dobijem obdukcioni nalaz nastradale i kada saslušam svedoke, završiću istragu i predmet proslediti tužilaštvu. Ja ću sve uraditi najbolje i najbrže što mogu - izjavio je sudija Đorđević.

U tužilaštvu kažu da razumeju "patnju porodice nastradale devojke", ali i da "zakon kaže da vozačka dozvola može da se oduzme samo nakon pravosnažne presude".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 08:54
Srpsko pravosudje hrrrrrrrrrrrrk puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.................
Četvrtak 15.03.2012. 07:41
Menjati krivicni zakon pod hitno, jer ovo nije prvi slucaj da se ovako nesto dogodi. Eto, i onaj sto je ubio troje u Pancevu, nedavno, bio je pusten...Sta treba i koliko treba da neki ludak kolima ubije ljudi da bi automatski dobio pritvor? Nije mu oduzata saobracajna dozvola? I bez dozvole se mogu voziti kola, zar ne?!
Četvrtak 15.03.2012. 12:14
Tuzilastvo je odgovorno za ovakve slucajeve..Divna,neduzna deca..ljudi...stariji..ginu od manijaka na putevima...a onda budu smesno u zatvoru..ili ne budu...uopste.. Tuzioce i sudije..pod imenom i prezimenom objaviti..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online