Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 13.03.2012.
16:48
Beta A

Privedeni osumnjičeni za grafite i paljenje zastave

Novosadska policija privela je prekršajnom sudiji Stefana P. (21) iz Novog Sada, koji je osumnjičen da je u subotu u Novom Sadu zapalio zastavu Vojvodine, saopštila je policija.

Foto: Ilustracija

Kako se navodi, Stefan P. se tereti da je prekršio Zakon o javnom redu i miru, a za isto delo osumnjičen je i zbog paljenja pokrajinske zastave 2. septembra 2011. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.

Policija je identifikovala i osobu koja se sumnjiči da je pisala grafite na stambenoj zgradi ispred koje je zapaljena zastava. Reč je o Srđanu B. (32) iz Novog Sada koji je, po kvalifikaciji tužilaštva, izvršio krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Aktivisti desničarske organizacije SNP 10. marta spalili su zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću na zidu jedne zgrade na Bulevaru oslobođenja 23, u blizini Policijske uprave Novi Sad.

Te grafite prekrečili su juče aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpskog pokreta obnove i Novosadskog bloka. Na toj fasadi i ranije je bio veliki mural sa Mladićevim likom a i njega su u novembru čelnici LSV i SPO prekrečili.

Navedeno je da su zastavu Vojvodine zapalili u čast rođendana Ratka Mladića. Oni su zid išarali šablonima sa Mladićevim likom i grafitom "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale".

Utorak 13.03.2012. 20:03
deca se privode a separatisti jacaju. nastaju nekakve nove zastave,traze se nove policije,vojske.... ubise se da se sto vise dodvore svim nacionalnim manjinama,sto vise raznoraznih jugoslovena,crnogoraca da imaju u svojim redovima. na domacim televizijama vec neke mape sakate srbije,male ,sto manje. sto manja to pozeljnija. srbi iz srbije to sve gledaju i cute. cute od 45-e. cute o svemu sto nam se dogadjalo i dogadja. cute o nasim zrtvama,cute o otetoj imovini,cute da nas neko disriminise,cute o tome da za neke sto nas predstavljaju ne znamo ni ko su,ni sta su,ni kakvo drzvlanstvo imaju,ako ga imaju. cute misleci da je cutanje zlato srbiju niko ne brani....
Utorak 13.03.2012. 21:28
Јесу ли привођени и они што позивају на сецесију и атак на границе државе Србије? Ова застава је измишљено обележје једне виртуелне покрајне која је део наше домовине Србије. Држављани Србије који поштују српска државна обележја требало би да имају право да искажу свој став па макар то било и паљење некакве "крпе".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online