Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 12.03.2012.
05:12
Danas A

Predsednik opštine napao novinarku?

Predsednik opštine Žagubica Dragi Damjanović, koji je član stranke G17 plus, fizički i verbalno napao je novinarku televizije "AS“ Aleksandru Đorđević, saznaju beogradski mediji.

On je 9. marta, oko 19 časova zadao nekoliko udaraca novinarki ujedno udarivši i kameru, kojom je snimala, koja je povredila novinarku. Slučaj je prijavljen policiji koja je novinarku uputila na pregled u požarevačku bolnicu, piše ''Danas''.

Da li je Dragi Damjanović mogao da nanese ''potres mozga'', zaključite sami pregledom snimka

Novinarka Aleksandra Đorđević kaže da je šokirana fizičkim napadom na nju od predsednika opštine Žagubica dok je obavljala novinarski zadatak, pogotovu što je on po profesiji lekar-pedijatar i bivši narodni poslanik.

"U selo Krupaja došla sam da snimim zbor građana na poziv predstavnika tog sela. Oko 19 časova snimala sam pokrivalice i predsednika opštine kako se pozdravlja sa građanima. On se u jednom trenutku okrenuo prema meni rekavši šta ću ja tu i ko mi je dao dozvolu da snimam. Rekla sam da sam na radnom zadatku, na šta me je opsovao i pesnicom, udario u kameru, koja me je od siline udarca udarila u glavu. To mu nije bilo dosta pa je još nekoliko puta udario mene i kameru, što se vidi na snimku, koji sam okačila na Jutjubu. Bila sam šokirana i uplašena zbog ovog što mi se desilo. Ne mogu da shvatim da jedan predsednik opštine, koji je po profesiji lekar, fizički napadne devojku od 24 godine i nanese joj povrede. Razočarana sam i postupkom meštana Krupaje koji me nisu zaštitili, već su se otvoreno stavili na predsednikovu stranu. Takvu brutalnost i bahatost u životu nisam doživela. Nakon nemilog događaja otišla sam u televiziju gde sam vlasniku ispričala šta mi se desilo. On me je uputio da taj napad prijavim policiji, što sam i učinila", priča napadnuta novinarka Aleksandra Đorđević.

Ona kaža da je policiji ispričala ceo događaj i da su joj rekli da sutradan ode u požarevačku bolnicu na detaljne preglede i da izveštaje lekara dostavi njima, kako bi formirali prijavu. Prema njenim rečima celu noć nije trenula jer je imala jaku glavobolju, vrtoglavicu i da je nekoliko puta povraćala usled jake mučnine.

"Sutradan sam otišla u bolnicu, gde me je neprestano pratila policija, na pregled. Urađeni su mi svi pregledi gde su lekari konstatovali da sam pod jakim stresom, blago kontuzovana i da sumnjaju da sam doživela lakši potres mozga i da zbog toga moram da još neke preglede obavim. Bahatog predsednika za ovo što mi je uradio goniću do kraja, kako bi dobio zasluženu kaznu", poručila je napadnuta novinarka.

Predsednik opštine Žagubica Dragi Damnjanović negirao je da je bilo ikakvog napada na novinarku, a kamoli da joj je naneo fizičke povrede.

"Već duže vreme ta 'divlja' televizija me u stopu prati i pušta razne skečeve na njenom kanalu, ismevajući me pred javnošću. Svi njihovi prilozi o meni i mom radu u opštini negativno su usmereni. Njihovu novinarku nisam ni mrko pogledao , a kamoli vređao i fizički napao. To mogu da potvrde okupljen narod na zboru. Samo sam je pitao ko ju je zvao i da li ima dozvolu da snima skup. Okupljeni građani su je zamolili da napusti skup i da ne može bez dozvole da snima događaj. To je prava istina. Sve ostalo su izmišljotine i špekulacije koje imaju za cilj da me pred izbore diskredituju", rekao je Damnjanović i dodao da iza svega toga stoji vlasnik televizije ''AS“ Safet Pavlović koji se kandidovao za predsednika opštine Žagubica na predstojećim izborima, želeći da na ovaj način sebi podigne rejting a njemu umanji.

Ponedeljak 12.03.2012. 09:49
kako j esve ovo primitivno i pokvareno...muka mi je bilo i citati...ko laze od ovo dvoje ljudi?...valjda postoje svedoci koji ce potvrditi ili negirati da se ista desilo osim verbalnog sukoba...pa nisu oni bili sami u nekoj sumi pa ce biti "moja rec protiv tvoje"...ovo je kao da se kaze: ovo je crno a druga strana kaze ovo je belo...ako stvarno nije bilo fizickog sukoba ova gospodja da odgovara za laz a ako u bolnici ima dokumentovano da se obratila jer je povredjena onda gospodin da odgovara...ako toga ne bude onda je ova zemlja otisla zaista u propast...vise ne zna ko laze a ko prica istinu...ili ne sme da se zna...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online