Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 07.03.2012.
13:34
Večernje novosti A

Lauševićev advokat Bulatoviću: Izvinjenje ili sud

U arhivi predsednika Crne Gore nema dokumenata koji bi potvrdili da je Momir Bulatović od 1993. do 1998. dobio molbu za aboliciju Žarka Lauševića.

Sve što je nedavno rekao bivši predsednik Crne Gore i bivši savezni premijer Momir Bulatović o Žarku Lauševiću pripada sferi izgubljenog pamćenja, zlopamtila, uvrede i reklamne izmišljotine - rekao je “Novostima” Vladan S. Bojić, pravni zastupnik poznatog glumca. - Sve njegove tvrdnje pobija dokumentacija koju sam ovih dana dobio od državnih organa Crne Gore.

Bivši crnogorski lider je rekao “da je aboliciju odbio kao nepravednu”
 

Bivši crnogorski lider je u intervjuu za podlistak jednog beogradskog dnevnika rekao da “sve zna o predmetu Žarka Lauševića”, “da je aboliciju odbio kao nepravednu” i da “zvanična Crna Gora nije dužna da prizna akt pomilovanja predsednika Tadića”.

“... Utvrđeno je da nema dokumenata u arhivi institucije predsednika Crne Gore koji bi potvrdili da je tadašnji predsednik Crne Gore gospodin Momir Bulatović, u intervalu od 1. avgusta 1993. do 15. januara 1998, dobio molbu za aboliciju g. Žarka Lauševića, bilo da se radi o njegovoj ličnoj ili da je reč o molbi koju je dobio putem peticije Udruženja dramskih umetnika Republike Srbije, konkretno gospođe Svetlane Bojković,

Žarko Laušević tužio Crnu Goru

Dačić uručio srpski pasoš Lauševiću

ili pak od nekog trećeg lica”... - glasi zvanični odgovor koji je generalni sekretar predsednika Crne Gore Dražen Miličković potpisao i uputio advokatu Bojiću, kao odgovor na pitanje da li postoji bilo kakav zahtev za aboliciju.


Uz to, Bojić je dobio i dokumentaciju iz Ministarstva pravde Crne Gore kojom se jasno potvrđuje da je pomilovanje predsednika Srbije pravno utemeljeno i da Crna Gora priznaje taj čin, shodno ugovorima koje su potpisale dve države.

- Bulatović je direktno u sukobu sa zakonom. Moj štićenik Laušević ne želi da vodi sudski spor sa Bulatovićem, iako ga je teško oklevetao. Tražimo da se Bulatović u primerenom roku odgovorno i javno izvini Lauševiću i svim unesrećenima koje je povredio i uznemirio teškim neistinama.

Neka prizna svoju nepromišljenost, korektno se izvini i spreči sudski epilog. Taj epilog Lauševiću najmanje treba, ali je svoje pravo na istinu dužan da brani pred sobom i svima, do kraja života - zaključuje advokat Bojić.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.03.2012. 17:26
napraviše heroja od čoveka koji pobi i obogalji tolke ljude,
Sreda 07.03.2012. 18:46
A sto da ga ne tuzi Zarko,Momira bar niukoga nije ubio .
Četvrtak 08.03.2012. 07:15
Ne mogu da verujem da još traži zvanično izvinjenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online