Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.02.2012.
18:06 >> 20:30h
Beta, B92 A

U Tužilaštvu Vučićevo pismo o susretu Bojovića i državnog funkcionera

Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je pismo Aleksandra Vučića, u kome je izneo tvrdnju o susretu jednog državnog funkcionera sa Lukom Bojovićem 2008. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da u postpupcima koji se vode preotiv Bojović Tužilaštvo nije došlo do tih saznanja.

S kim je Luka Bojović kafenisao u Njegoševoj u Beogradu?

Tužilaštvo za organizovani kriminal je posle prijema Vučićevog pisma, u kom je izneo tvrdnju o susretu državnog funkcionera sa Bojovićem koji je optužen za više ubistava, pozvalo Vučića da dostavi podatke o tome, pošto u postupcima protiv Bojovića, kao i drugim krivičnim postupcima koje vodi, nije došlo do tih saznanja, rekao je Radisavljević.

"Očekujem da će Vučić dostaviti informacije u kom sudskom postupku je takav podatak iznet, ko je njegov izvor, kao i druge relevantne činjenice koje mogu biti od značaja za naš dalji rad, radi njihove provere", istakao je on.

Tužilac je kazao i da Vučić može da dostavi informacije koje ima i tokom sastanka koji će sa njim biti održan do kraja sedmice. On je ocenio da važne informacije i podatke ne treba dostavljati preko medija, ako se želi profesionalno postupanje istakavši da svako drugačije ponašanje neminovno dovodi do nepotrebne politizacije.

Vučić je 15. februara, kako je tada saopštio SNS, uputio pismo tužiocu za organizovani kriminal u kojem ga je obavestio da je jedan od najviših državnih funkcionera u vreme dok je bio na vlasti 2008. imao susrete sa Bojovićem.

Naprednjaci su tada na konferenciji za novinare naveli da je u tom pismu na četiri mesta jasno naglašeno ime i prezime tog funkcionera koji se krajem 2008. godine, neposredno pre Bojovićevog bekstva iz zemlje, sastao sa njim u jednom beogradskom kafeu u Njegoševoj ulici.

Da li je misteriozni čovek Dačić?

Aleksandar Vučić rekao je danas da je tužiocu za organizovani kriminal poslao ime, prezime i nadimak čoveka koji se sastao sa Bojovićem, a koji je "poznat po tome što su nadležni državni organi Republike Srbije već postupali po nekim od njegovih iskaza".

Prema njegovim rečima, reč je o čoveku zahvaljujući čijim iskazima je pronađena velika količina oružja i zaslužan je za značajne spoznaje nadležnih službi i državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Reč je o čoveku koji je veoma poznat nadležnim državnim organima koje se bave pitanjima bezbednosti. Ja sam napisao i uputio sve to", kazao je Vučić.

Na pitanje da li je reč o ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, on nije želeo da odgovori na to pitanje. "Sačekaću razgovor s tužioceem i onda ćemo vam odgovoriti ili on ili ja", kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.02.2012. 22:14
Jeste Dacic....Ali nije tu nista sporno...pa sta ako su se videli?...Pa Ceda se druzio ceo zivot sa ovima sto ubise premijera.....
Utorak 28.02.2012. 18:31
Taj je vec zapalio u JAR.......Juzno africku republiku..dok se vi smislite...
Sreda 29.02.2012. 00:32
Stvar je u tome što DS i SNS imaju strategiju da budu stožeri u novoj vladi i umanje moć SPS ili ih čak i izbace iz igre. ZABORAVILI SU DA POSTOJI NASJMOĆNIJI POLITIČAR KOJI UŽIVA NAJVEĆI UGLED KOD NARODA...DR.KOŠTUNICA SA SVOJIMA IZ DSS-je!!! PREKO MILION GRAĐANA SRBIJE ČEKA IZBORE DA IH ZAOKRUŽI DSS i DR. KOŠTUNICU I!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online