Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 28.02.2012.
03:30
Press A

Lekari optuženi za smrt devojčice

Protiv dvojice lekara Zdravstvenog centra u Vranju podignuta optužnica zbog smrti petogodišnje Dijane Marinković iz sela Ćukovac. Dijana se 8. januara prošle godine ugušila usled zapaljenja gornjih disajnih puteva na Dečjem odeljenju ove bolnice.

Tomo Zorić: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv nesavesnih lekara
 


Zahtev za sprovođenje istrage usledio je nakon dobijenog nalaza Instituta za sudsku medicinu "Milovan Milovanović" iz Beograda, u kojem je veštačena medicinska dokumentacija.
 

"Posle sprovedene istrage, osnovno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Darka Civkarovskog, specijaliste otorinolaringologa, i Slaviše Kanačkog, anesteziologa, zbog nesavesnog lečenja. Predlog tužilaštva je da se navedenim lekarima izrekne i mera zabrane vršenja lekarskog poziva", potvrdio je Tomo Zorić, portparol Republičkog tužilaštva.

Mala Dijana primljena je na Dečje odeljenje vranjske bolnice 8. januara 2011. godine u dva časa posle ponoći, a lekari su smrt konstatovali oko 4.45 časova. Devojčicu su prethodno primili lekari Hitne pomoći vranjske bolnice i bez pregleda je poslali na Dečje odeljenje. Roditelji su tamo, međutim, naišli na zaključana vrata.

S obzirom na to da se niko od osoblja nije odazivao na lupanje i dozivanje, oni su morali da razvale vrata, zato što se Dijana sve vreme gušila. Kako su roditelji kasnije svedočili, lekari te noći nisu bili na odeljenju, iako su bili dežurni.
 

Roditelji su rekli za "Press" nekoliko dana posle tragedije da su u hodniku, ispred ordinacije čuli paničan razgovor lekara.

"Zvali su druga odeljenja i čuli smo kako traže gazu, skalpel, nekakav nož, iglu... jer ništa nisu imali na odeljenju. Nećete nam verovati, ali ja sam u jednom trenutku čuo kako traže nož, lekar je rekao: Dajte mi bilo šta, neki nož, pilicu za hleb... dajte bilo šta...", pričao je tada Bojan Marinković.

On sada kaže da je od početka govorio da su lekari krivi.

"Od prvog dana smo znali da su oni jedini krivci za smrt naše Dijane. Napokon je istina izašla na videlo. Nadamo se, i supruga i ja, da će im uzeti licence kako ne bi ubili još neko dete. Posle onoga što je urađeno našoj devojčici, oni ne zaslužuju da se bave tim poslom. Kakvi su to ljudi, ne mogu ih nazvati lekarima. Nijednom se nisu pojavili na sudu. Unajmili su dva advokata iz Beograda, koja su ih zastupala", kaže sada otac preminule devojčice.

Utorak 28.02.2012. 10:16
kad sam htela da ubjem doktora?.prvi put.kad je moja sestricina sa potresom mozga morala u bolnicu a oni je traljavo pogledali i pustili da celu noc presedi u hodniku kao da je zatvorenik...drugi put kad me nisu pustili navodno zbog epidemije gripa da vidim poslednji put umiruceg oca...dosla zbog toga iz inostranstva...ne verujuci da stvarno treba da nesto dam da bi me pustili...oni koji jesu dali bili su naprasno imuni na grip i setali se po hodnicima dok sam ja gledala kroz staklo...covek tada stvarno moze da dodje u situaciju da zlo napravi...a za dete ovo jadno...ne daj boze nikome...
Nedelja 18.03.2012. 23:48
Цар Душан је у свом законику имао посебно место и за овакве...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online