Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.02.2012.
12:41 >> 12:49h
B. Đokić - Vesti A

Šarić platio slobodu?

Nakon što je južnoafrička policija locirala u ovoj zemlji Darka Šarića (42), odbeglog vođu pljevaljskog klana, prema nezvaničnim informacijama od izvora u istrazi saznajemo da je on uspeo novcem da plati slobodu i pobegne na za sada nepoznatu lokaciju.

U BEKSTVU: Darko Šarić

Šarić je osumnjičen da je vođa grupe koja je organizovala šverc nekoliko tona kokaina iz Južne Amerike za zapadnu Evropu.


Šarić je prema izjavama portparola Mekintoša Polele iz policijske jedinice Jastrebovi, lociran u ovoj zemlji, ali su nakon toga tamošnje vlasti pokušale na svaki mogući način da uvere kolege iz Srbije i SAD, kako se ne nalazi u Južnoj Africi.


- Osoba za koju mislimo da je Šarić nalazi se u blizini Kejptauna. On nije uhapšen, ali je predmet naše pažnje - izjavio je pre nekoliko nedelja Polela.


Kako saznajemo iz izvora u Srbiji bliskih istrazi Balkanski ratnik, usmerenoj ka otkrivanju švercerskih kanala kokaina iz Južne Amerike za Evropu, Šarić je po svemu sudeći uspeo da "kupi slobodu".


- Mi smo iz medija saznali da Južnoafrikanci drže pod nadzorom osobu za koju sumnjaju da je Šarić. Ubrzo smo im prosledili njegove lične podatke. Kako smo u prvom momentu čuli od kolega iz Južne Afrike i Interpola, najverovatnije da je upravo on bio u pitanju. Međutim, nakon nekoliko upita tamošnjoj policiji o sudbini slučaja i da li su utvrdili Šarićev identitet, ostali smo još uvek bez odgovora.

Ne samo da nam nisu rekli da li je u pitanju Šarić, već nam nisu rekli ni da nije on. Vrlo verovatno je, koristeći novac i uticaj koji je stekao godinama švercujući kokain po svetu, uspeo da plati slobodu, jer je poznato da su tamošnje bezbednosne službe poprilično korumpirane - kaže izvor "Vesti" blizak istrazi.

Mekintoš Polela
 


Već godinama se u južnoafričkim medijima pojavljuju tvrdnje da je tamošnja policija sklona tome da "ne vidi kriminalce". Takođe, poznato je da lokalne vođe organizovanog kriminala pružaju utočište osobama iz celog sveta za kojima tragaju međunarodne policijske službe. Oni za usluge naplaćuju velike sume novca, koje dele sa tamošnjom policijom.


Tako se Goran Bojović, osumnjičen za seriju ubistava u Čačku pre petnaestak godina, skriva u Južnoj Africi i nesmetano kreće iako se nalazi na Interpolovoj poternici, a slično je bilo i sa Dobrosavom Gavrićem, osuđenim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. To svakako ne bi mogli da nisu imali jaku logističku podršku među lokalnim kriminalcima i policijom.
 

Navala na status svedoka-saradnika

 

Kako "Vesti" saznaju u srpskom tužilaštvu, nekoliko bivših Šarićevih saradnika ponudilo se da postanu svedoci-saradnici u sudskom procesu protiv njega.


- Nekoliko nižerangiranih članova njegove grupe, od kojih neki nisu ni imali veze sa švercom kokaina, već su korišćeni kao paravani za firme preko kojih je pran novac zarađen od trgovine drogama, nude se da postanu svedoci u ovom slučaju. Mi svaki od ovih zahteva posebno analiziramo i ukoliko neko od njih može da pruži stvarne dokaze i uvid u poslovanje i aktivnosti Šarićeve grupe, ponudićemo mu takav status - kažu u tužilaštvu.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 14:11
Para vrti gde burgija neće. Ceo svet je u stanju nemorala. Još malo pa nestalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online