Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 23.02.2012.
10:16
Press A

Čačak: Saobraćajci ne pišu kazne iz solidarnosti

Saobraćajni policajci u Čačku skoro 30 dana nisu napisali nijednu prijavu vozačima jer je njihov kolega Dejan Tadić dobio premeštaj samo zato što je nepropisno parkiranu "maricu" hteo da podigne paukom.

Čačanski saobraćajci se "plaše" da savesno obavljaju posao

Saobraćajna policija u Čačku već skoro mesec dana nije napisala nijednu kaznu nesavesnim vozačima i pešacima u znak solidarnosti sa kolegom Dejanom Tadićem, koji je prebačen iz čačanske u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu. Čačanski saobraćajci kažu da je Tadić kažnjen samo zato što je napisao prijavu za nepropisno parkiranje službene "marice".


Sagovornici "Pressa" iz čačanske policije, koji su insistirali na anonimnosti, kažu da je jedini "greh" njihovog kolege što je postupio po dužnosti i hteo da sankcioniše "maricu" koja je bila nepropisno parkirana ispred zgrade čačanske policije.

"Kolega je po naređenju pretpostavljenog pokušao da 'podigne' paukom službenu 'maricu', ali pošto zbog gabarita to nisu uspeli, tražen je dopis ko je parkirao vozilo. Iz vrha PU Čačak odgovoreno je da službeno vozilo ima pravo da se parkira i tamo gde je zabranjeno. To je istina, ali samo ako je u toku intervencija, što u ovom slučaju nije bilo", kažu saobraćajci i dodaju: "U svim drugim okolnostima za saobraćajna vozila, ako nisu pod rotacijom, važe ista pravila kao i za sve druge učesnike u saobraćaju. Pa ispred zgrade stoji napisano da je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, osim jednog parking mesta za vozilo saobraćajne policije".

Samo za vozila pod rotacijom, ili dok traje akcija, ne važe saobraćajna pravila


Kolege kažu da Tadić 19 godina radi kao saobraćajni policajac, a od 26. januara prebačen je u policiju opšte nadležnosti u stanicu u Gornjem Milanovcu.


"Mi to kažemo da je prebačen u 'prašinare'. Rešenje o premeštaju u Gornji Milanovac bilo je ekspresno, nema šta. U rešenju doduše piše da je Tadić praktično unapređen, ali to nije tako", pričaju saobraćajci.

Peticiju kojom se od načelnika PU Čačak Milovana Petrovića traži da se Tadić vrati na staro radno mesto potpisalo je 85 od 88 njegovih kolega. Prema njihovim rečima, Tadić je jedan od najboljih radnika.


"Zbog izuzetnih rezultata u poslednjih deset godina 70 puta je nagrađivan. Samo prošle godine nagrađen je devet puta", kažu njegove kolege.


Opravdavajući neverovatno mali broj prijava u PU Čačak kažu da su tokom februara "zbog intenzivnih snežnih padavina i saobraćajni policajci radili u specifičnim uslovima" i da su njihove aktivnosti bile usmerene, pre svega, na regulisanje saobraćaja. Zbog snega i vanredne situacije, kažu, i intenzitet saobraćaja bio je smanjen.

Prema podacima PU Čačak, saobraćajna policija tokom ovog meseca podnela je 56 prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i 55 prekršajnih prijava za prekršaje iz bezbednosti saobraćaja za koje su predviđene novčane kazne u fiksnom iznosu.

Ipak, iako saobraćajna stanica zvanično radi, saobraćajci tvrde da od kada je Tadić premešten nijednom vozaču, niti pešaku u Čačku nije napisana prijava. "Saobraćajci rade samo uviđaj i u slučaju saobraćajnih nesreća po službenoj dužnosti vrše alkotestiranje vozača. Nijedan građanin u februaru nije dobio prekršajnu niti mandatnu kaznu. Plašimo se da bi savesnim obavljanjem posla i mi mogli da se zamerimo nadređenima i da prođemo isto kao i kolega", kažu čačanski saobraćajci.

Četvrtak 23.02.2012. 14:18
Razumem gornje komentare jer ljudi nisu upućeni.Taj Tadić Dejan radi po nalogu njegovog načelnika saob.policije Dragoslava Krdžića čija je namera da na ovako prljav način smeni načelnika policije. Tadić je odbio da se vrati u svoj kolektiv da bi sebe predstavio kao žrtvu. Nije tačno da ga podržavaju kolege i to je čista laž. U Čačku svi dobro znaju ko je Tadić Dejan i koliko je pošten. 10 godina radi na magistrali i baš kada treba da se nešto odradi za njegovog druga on je tu. SRAMOTA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online