Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 13.02.2012.
19:01
Blic A

Azilanti napali meštanina Banje Koviljače

Gorana Polića (43) iz Banje Koviljače u nedelju uveče napala su četvorica azilanata, oborila ga na sneg i pokušala nogama da ga pretuku.

Meštani Banje Koviljače u već jednom protestovali zbog azilanata
 

Kako je Polić potvrdio za "Blic", u trenutku kada je počeo da viće i traži pomoć, napadači su se razbežali, a on je zadobio samo manje udarce u ruku.

Napad se dogodio oko 18.30 sati. Polić je u tom trenutku bio sa suprugom, detetom starim 20 meseci i šurakom, automobilom se kretao ka kući.

- Na tridesetak metara od skretanja za moje dvorište, automobil se zaglavio u snegu pa sam izašao da ga poguram, dok je šurak ostao za volanom. Pošto smo uspeli da pokrenemo vozilo, mahnuo sam šuraku da nastavi dalje, a ja sam krenuo peške. U susret su mi išla četiri mladića za koje sam po izgledu shvatio da su azilanti. Iz čista mira jedan od njih je zamahnuo pesnicom da me udari, ali me je nekako promašio. Posle njega drugi me je odgurnuo i oborio u sneg. Dok sam bio na zemlji uspeo sam da blokiram dva udarca nogama i onda počeo da vičem i tražim pomoć - kaže Goran Polić, dodajući da zbog straha nije uspeo da zapamti lica napadača.

Meštani Banje Koviljače uznemireni


Udruženje "Za Banju Koviljaču" najavilo je mogućnost organizovanja novih protesta ukoliko država hitno ne preseli strane azilante iz tog mesta.

 

"Ne želimo da verujemo da država ne moze da reši ovaj problem, samo je pitanje da li hoće ili neće. Ukoliko neće, rešiće ga meštani Banje Koviljače", poručio je predsednik udruženja Vladimir Vulović.

 

On je najavio da će se u "nekom bliskom periodu" sazvati Zbor građana, na kojem će se odlučiti o eventualnom novom organizovanju protestnog mitinga, kao i blokadi nastave u mesnoj školi i Centra za azil u Banji Koviljači.

 

"Ukoliko država ne krene u izvršavanje dogovorenih obaveza, krenućemo sa novim protestima", upozorio je danas Vulović, navodeći da u Banji Koviljači, prema saznanjima udruženja, boravi više od 1.000 migranata.

 

On je podsetio da je sa predstavnicima Vlade Srbije krajem decembra dogovoreno da se od 1. februara obezbedi objekat za privremeni smeštaj tražilaca azila, a da se do kraja maja ili početkom juna Centar za azil izmesti iz Banje Koviljače.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.02.2012. 19:02
Ima li ova drzava policiju? Ili su svi u Australiji?
Ponedeljak 13.02.2012. 19:16
Што им не помогнемо да пређу границу према Мађарској или Хрватској?Бриго моја пређи на другога.Зашто их уопште морамо хапсити на граници?Нека иду где су наумили.ЕУ можемо ваљда нешто и да одглумимо јер ће нас онда гадно притиснути.
Ponedeljak 13.02.2012. 19:16
prvo pitanje je ko je od ove nekada cuvene srpske banje napravio mesto koje je za izbegavanje? ko kreira propast srbije? da li je bas ovo sto se dogadja u banji slucajnost? zasto ovi azilanti nisu smesteni u lovcenac ,umesto u nekada cuvenu srpsku banju? i azilanti su poceli da mlate srbe iz srbije? dokle cemo mi srbi iz srbije raznorazna ponizenja trpeti?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online