Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.02.2012.
09:18
Press, Novosti A

Gavrić odao Šarića?

Darko Šarić nalazi se u Južnoafričkoj Republici već godinu dana, a srpska policija ga je još početkom prošle godine locirala u JAR-u i uspostavila kontakt sa tamošnjim vlastima.

Gavrić (levo) se ponadao da će dobiti azil ako ispriča sve što zna

Osoba za koju postoje indicije da je Darko Šarić, živi u okolini Kejptauna u Južnoafričkoj Republici. Ona je fotografisana i očekuje se da ovih dana fotografija stigne u Srbiju. Za to vreme muškarac, koji odgovara opisu, stavljen je pod danonoćnu prismotru.

Ipak, MUP Srbije do ponedeljka popodne nije dobio nikavu informaciju o tajanstvenoj osobi koja bi mogla biti Šarić. "Zvanično smo od južnoafričkih vlasti zatražili informacije da li je tačno to što se piše u njihovim medijima - da je Šarić lociran", rekao je izvor "Novosti" iz MUP Srbije. "Još čekamo odgovor. U međuvremenu smo im poslali dokumentaciju o njemu."

Pre nego što je došao u Južnu Afriku, Šarić je boravio u Švajcarskoj i Južnoj Americi, ali je tokom prošle godine prešao u Južnu Afriku, gde ima veoma jake veze u podzemlju.

Šarić se u Južnoj Africi krije u okolini mesta Stelenboš, koje se nalazi stotinak kilometara od Kejptauna, i odatle često odlazi u mondensko letovalište Hermanus na obali okeana. Prema pisanju "Pressa", sve vreme boravka na jugu Afrike on kontroliše preprodaju droge, koja se ne diluje u oblaasti gde se on nalazi, već u regionu Pretorije i Johanezburga. Te poslove obavlja sa još dvojicom poznatih narko-dilera iz Srbije, koji su takođe u bekstvu.

U lociranju Šarića učestvovao je i Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatović Arkana, koji je posle hapšenja pristao da južnoafričkoj policiji pruži neke bitne podatke u vezi sa podzemljem.

Ubrzo pošto je razotkriven identitet ovog Lozničanina (skrivao se pod lažnim imenom Saša Kovačević) u južnoafričkim medijima osvanula je ispovest čoveka iz tamošnjeg podzemlja koji je i otkrio gde je Šarić. Ovaj mafijaš-pokajnik, koji se predstavio kao Ujka Sem, tvrdio je da Šarića, koji se skriva pod lažnim imenom, obezbeđuju lokalni kriminalci, ali i pojedini korumpirani policajci. On se ponudio da pomogne u hvatanju begunca.

"Gavrić i Šarić bili su bliski sa ubijenim mafijaškim bosom Sirilom Bikom. Arkanov ubica je znao mnogo o tome gde se on krije i na koji način je dospeo u Južnu Afriku. Ima indicija da je Gavrić pristao da južnoafričkoj policiji kaže sve što zna o Šariću da bi zauzvrat dobio status izbeglice i tako izbegao izručenje Srbiji, ali mu to nije uspelo", kažu izvori "Pressa" iz Južne Afrike.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2012. 10:24
Svaka ptica svome jatu leti!
Utorak 07.02.2012. 11:59
Koja drukara ovaj Gavric.....ne verujem!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online