Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.02.2012.
12:01
B. Đokić - Vesti A

Šarićeva australijska veza

Veliki broj srpskih kriminalaca krije se u Južnoj Africi kako bi kontrolisali šverc narkotika, prevashodno marihuane, za Australiju. Srpska policija očekuje da im južnoafričke kolege ubrzo potvrde da je osoba za koju sumnjaju da živi u jednom od predgrađa Kejptauna upravo Darko Šarić (42), odbegli vođa "pljevaljskog klana".

Darko Šarić

Šarić se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici po zahtevu Srbije, zbog sumnje da je prokrijumčario nekoliko tona kokaina iz Južne Amerike za Evropu.

Pretpostavlja se da se u ovoj državi takođe bavi švercom narkotika preko nove veze koju su srpski kriminalci uspostavili od Evrope, preko Južne Afrike za Australiju.

Kako nezvanično saznajemo u MUP-u Srbije, u Južnoj Africi se zaista nalazi osoba pod imenom Darko Šarić.

- Prvo smo mislili da je osoba sa istim imenom, koja nema veze sa kriminalom i za koju znamo. Međutim, ispostavilo se da je osoba u Južnoj Africi prema dokumentima isto godište kao Šarić. Poslali smo sve neophodne podatke kolegama u Južnoj Africi i sada čekamo potvrdu ove informacije - kažu za "Vesti" u MUP-u Srbije.


Inače, veliki broj srpskih kriminalaca krije se u Južnoj Africi, kako bi kontrolisali šverc narkotika, prevashodno marihuane za Australiju.


- Oni su došli u najjužniju zemlju Afrike kako bi organizovali prebacivanje narkotika za Australiju. Marihuana iz Evrope ili kokain iz Južne Amerike šalje se u Južnu Afriku, gde se prepakuje i dalje transportuje za Australiju, gde su sada među glavnim igračima u ovom poslu - nezvanično saznajemo u srpskoj policiji.


Još jedan razlog što se najtraženiji srpski begunac od pravde krije u najjužnijoj tački afričkog kontinenta je strah da ne bude likvidiran.


- On nije bio na vrhu piramide šverca kokaina iz Južne Amerike za Evropu. Ovih dana specijalnom tužilaštvu biće podneta krivična prijava protiv njegovog najbližeg saradnika, koji je bio veza Šarića i političara. Njemu više nije bilo sigurno ni u Crnoj Gori, pa se sakrio u Južnu Afriku.

Pošto je mnogim političarima i raznim funkcionerima davao velike sume novca pre početka akcije "Balkanski ratnik", uplašio se da će mnogima više vredeti mrtav, nego živ. Zbog toga je najverovatnije napustio Evropu i sakrio se tamo, gde srpski kriminalci već imaju dosta dobre pozicije u podzemlju i mogu mu obezbediti sigurno skrovište - nezvanično saznajemo u policiji.

Utočište za srpske kriminalce

 

Stražari dovode Gavrića na suđenje

Južna Afrika je često odredište za skrivanje srpskih kriminalaca. Tamo se nekoliko godina skrivao i nedavno uhapšeni Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

 

Pretpostavlja se kako se u ovoj zemlji krije i poslednji begunac za ovo ubistvo Milan Đuričić Gagi, inače Gavrićev bliski rođak.

 

Već godinama se spekuliše kako se u Južnoj Africi skriva i Goran Bojović, koji je na srpskoj poternici zbog serije ubistava po Čačku i okolini pre više od petnaest godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online