Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.02.2012.
15:27
Alo A

Poginuo zbog neočišćenog snega na trotoaru

Sedamnaestogodišnji Stefan Paunović iz Vreoca poginuo je u utorak uveče oko 20 sati nadomak svoje kuće, kada je na njega naleteo “golf” kojim je upravljao I. M. iz susednog sela Medoševac.

Stefan Paunović iz Vreoca nastradao samo pedesetak metara od svoje kuće
 

Do nesreće je došlo kada je Stefan sišao s trotoara zatrpanog snegom da bi očistio patike, a “golf” ga je pokosio krećući se velikom brzinom. U 12 opština u Srbiji je i dalje na snazi vanredno stanje zbog snežne nepogode, a do sada je četvoro ljudi preminulo od posledica smrzavanja.

U trenutku nesreće, pored Stefana se nalazio i njegov drug, koji na svu sreću nije povređen. Roditelji nastradalog dečaka i meštani Vreoca kivni su na opštinu Lazarevac i rudnik “Kolubaru” tvrdeći da do nesreće ne bi došlo da su trotoari u selu bili očišćeni od snega.

- Opština i “Kolubara” ne haju za naše probleme. Kakva je to opštinska služba za čišćenje snega kad 40 mesnih zajednica čiste samo dve mašine? Na svim trotarima, osim u centru sela, sneg je do kolena, pa su meštani primorani da hodaju ivicom puta, koji je preopterećen. Po njemu, pored velikog broja putničkih automobila, saobraćaju kopovski kamioni i autobusi koji prevoze radnike “Kolubare” na posao - ogorčeno priča Željko Strojković, predsednik MZ Vreoci.
 

Odmah posle nesreće, na licu mesta okupilo se više stotina meštana, među kojima su bili i Stefanovi roditelji, pošto se njihova kuća nalazi na pedesetak metara od mesta na kojem im je poginuo sin. Svi oni su na temperaturi od minus 15 stepeni tri sata čekali istražnog sudiju iz Beograda, a kad je uviđaj napokon završen, lokalna policija pokušala je da objasni roditeljima da će telo njihovog sina sanitetom biti prebačeno da bi se na sudskoj medicini obavila obdukcija.
 

Kada sanitet nije stigao ni posle 15 minuta, meštani su probili kordon, a Stefanov otac je beživotno telo svog sina preneo do kuće.

- Ovo nema nigde na svetu. Možete da zamislite kako je bilo roditeljima koji su tri sata gledali mrtvo dete u kanalu. Kad su rekli da moramo da sačekamo sanitet, probili smo kordon, a Nenad je zatim svog mrtvog sina odneo u kuću. Sad nam ne daju umrlicu sve dok telo ne budu odneli na sudsku medicinu. Ne znam kako će se sve ovo završiti - u šoku je pričao Zoran, Nenadov brat od strica.
 

U Srbiji su i juče izmerene izuzetno niske temperature, a od toga su do sada preminule četiri osobe, troje ih je pronađeno smrznuto u smetovima, dok su spasioci jednog čoveka pronašli živog, ali je ubrzo preminuo.

Trotoare čistite sami!

 

Aleksandar Dražić, potpredsednik opštine Lazarevac, tvrdi da je opštinska zimska služba zadužena za čišćenje isključivo nekategorisanih puteva, dok je za regionalne zadužen "Beograd put". Kako je rekao, opština ne želi da traži izgovor niti da umanji odgovornost za nesreću koja se dogodila u Vreocima, ali da ipak nije u mogućnosti da pored ogromnih obaveza rešava i probleme za koje su zaduženi drugi. U "Beograd putu" tvrde da ni oni nisu odgovorni za čišćenje trotoara i da je prema odluci gradske skupštine njihova obaveza da čiste samo regionalne puteve, u koje spada i deonica na kojoj je poginuo sedamnaestogodišnji Stefan. Iz iste ustanove poručuju da trotoare pored regionalnih puteva treba da čiste ili lokalna komunalna preduzeća ili meštani i vlasnici stambenih obejakata i firmi koji se nalaze pored tih puteva?!

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2012. 09:44
Ne mogu da vjerujem, pa jel svaki put treba neko dijete da strada pa da se tek pocne pricati,kao mi imamo problem! I pogled se upre prema vladi, .............................!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online