Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 02.02.2012.
10:00
Blic A

Đak držao drugaricu da visi sa drugog sprata

Četrnaestogodišnji učenik Osnovne škole "Jožef Atila“ u Novom Sadu G. K. osumnjičen je za maltretiranje godinu dana mlađe drugarice Z. I. iz razreda, koju je, kako tvrde njeni roditelji, držao naglavačke da visi s gelendera unutrašnjeg stepeništa škole. Preplašena devojčica zbog straha danima nije pohađala nastavu, a roditelji su čak razmišljali o tome da je ispišu iz te i upišu u drugu školu.

 Još jedan u nizu vršnjačkog nasilja ( foto: ilustracija)
 

"Ćerka mi je ispičala da ju je jedan učenik, poznat po problematičnom ponašanju, uhvatio za noge i prebacio je preko gelendera. Visila je tako sa drugog sprata, glavom nadole. Pojedine devojčice su vrištale i molile ga da je spusti, dok su se drugi đaci smejali", priča otac trinaestogodišnjakinje Z. I., koji je slučaj prijavio policiji.

"Sve je naduvano"

 

U školi "Jožef Atila“ navode da je u pitanju bila samo igra. Navode i da su oba učenika posle incidenta bila na razgovoru kod školskog psihologa.


"U pitanju je bila igra dvoje dece. Sve je naduvano. Niti je on nju držao za noge, niti preko gelendera. Deca su se gurkala oko ograde i učenik je pridigao drugaricu na gelender, ali ne da visi preko njega. Deca su već razgovarala s psihologom škole i slučaj ćemo rešiti narednih dana", kaže direktor Dragan Utržan.

Otac veruju da je nasilnik hteo da zaplaši ostale učenike, pa je zato maltretirao njegovu ćerku.


"Prvo smo pomislili da ćerku prebacimo u drugu školu, ali smo onda shvatili da time ništa ne bismo rešili. Problem bi ostao u školi "Jožef Atila“. Zato smo zahtevali od školske uprave da se taj učenik prebaci u Školu za obrazovanje odraslih "Sveti Sava“, gde bi bio pod stalnim nadzorim policije i nadležnih organa starateljstva", kaže otac.


"Osumnjičeni je mlađi od 14 godina i zbog svojih postupaka može da odgovara samo disciplinski. Poznato je da je taj dečak i ranije imao problem s ponašanjem, zbog čega će se uključiti i Centar za socijali rad. Utvrdiće se i odgovornost njegovih roditelja", kaže izvor lista "Blic“ iz policije.

U novosadskoj policiji kažu da su upoznati sa slučajem i da su već razgovarali sa osumnjičenim maloletnikom. - G. K. je dao iskaz u prisustvu roditelja i tvrdi da je u pitanju bila samo igra.

On negira da je devojčicu prebacio preko gelendera, već da ju je samo naslonio na ogradu i kroz šalu joj zapretio da će je baciti preko ograde - saznaje list "Blic“ u policiji, koja čeka video-zapis sa školskih kamera, čime će se utvrditi sve šta se dogodilo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 10:11
Пуно име и презиме.Доста нам је више иницијала.
Četvrtak 02.02.2012. 10:08
Још један... Баш чудно...
Četvrtak 02.02.2012. 10:35
Još jedan znak izražene agresivnosti i destruktivnosti kod navedenog deteta, koje će da se zataška, umesto da se ispravlja, ili adekvatno kazni. Razumevanje je potrebno, ali je očigledno da su sve kočnice otkočene, sve je dozvoljeno, straha nema više ni od koga.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online