Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 31.01.2012.
18:20
Blic A

Pronađena mrtva šestogodišnja devojčica

U porodičnoj kući u Svilajncu policija je danas našla beživotno telo devojčice stare šest godina, saopštila je Policijska uprava u Jagodini.

Foto: Ilustracija

Kako "Blic" saznaje reč je o A.B. (6) i, prema rečima njene majke T.B.(34), ona je preminula tokom noći u svom krevetu.

Međutim, policija je posumnjala u ovu priču, kada je u prepodnevnim satima T.B. u Domu zdravlja u Svilajncu potražila potvrdu o smrti svog deteta.

- Za majku koja je izgubila dete bila je mirna. Čak nije ni zvala Hitnu pomoć kada je videla da nepomično leži u krevetu - kaže za "Blic" izvor blizak istrazi.

Majka je zbog bračnih problema 2006. ostavila dete u sirotištu, ali je dve godine kasnije u borbi za starateljstvo nad njom tvrdila da je to učinila privremeno.

- Smatrala sam da država može da mi pomogne i omogući nekoliko meseci dok se ne snađem i uzmem dete nazad. Ni jednog trenutka nisam napustila dete i odrekla se prava na nju - rekla je T.B. 2008. tokom borbe za vraćanje roditeljskog prava.

Centar za socijalni rad je A.B. prvo dodelio hraniteljskoj porodici, ali je kasnije vratio majci. Međutim, dete je ovog puta oduzeto od majke zbog sumnje da ga fizički zlostavlja. Posle višemesečne borbe T.B. je uspela da vrati A.B. u porodicu u kojoj je živela do juče ujutru.

Istražni sudija Višeg suda u Jagodini naložio je obdukciji tela devojčice, posle čega će biti poznat uzrok tragedije.

Utorak 31.01.2012. 21:26
Ево ко да су нека последња времена те се све чешће појављују родитељи који се сумњиче за убиство или су убили своје дете. Економска криза је само изговор за такве ствари и пре је у питању унутрашњи поремећај код родитеља него просто немање новца и сл. Деца се третирају врло често као средства за поткусуривање и бракоразводним парницама а после редовно постају "терет". Није мали број породица у којима се деца малтретирају безосећајношћу родитеља у сваком погледу. Нису само батине малтретирање него и ментално злостављање постоји али о свему томе се ћути јер то је "њихова ствар". О таквим стварима не треба ћутати већ се борити против тога бригом и љубављу јер комшија је пречи од брата!
Sreda 01.02.2012. 08:50
Pa ja bi je spalio na elektricnoj stolici! Jel se zato borila za starateljstvo da je ubije na kraju, brate gde mi zivimo ovo je uzas!!!!!!
Sreda 01.02.2012. 10:35
Osuditi je kao da je izvršila ubistvo sa predumišljajem, očigledno se potkusurivala preko deteta, a dete ko pita kako mu je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online