Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.01.2012.
08:33
Mondo A

Srbin iz sela Zupče uhapšen greškom?

Euleks je danas uhapsio Radišu Vučinića (38) iz sela Zupče u Ibarskom Kolašinu koji je osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija, rekli su agenciji Beta srpski izvori iz Zubinog Potoka.

Foto: Arhiva
 

Ti izvori tvrde da je Vučinić uhapšen greškom, jer ima isto prezime kao jedna osoba sa Euleksove poternice na kojoj su osumnjičeni za ubistvo policajca Envera Zumberija 26. jula 2011.

Na međunarodnoj poternici nalaze se Slobodan Vučinić, Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković i Dušan Jovanović.

Radiša Vučinić je, prema izvorima agencije Beta, vozač u Kombinatu Trepča.

Kako navode izvori, hapšenje je uznemirilo žitelje Ibarskog Kolašina i severnog Kosova, jer veruju da se to može desiti "svakom Srbinu kao Vučinić kad ode u sredinu gde žive Albanci, kao što je selo Čabra u opštini Zubin Potok".

Portparol Kosovske policije Besim Hoti potvrdio je da su Euleks i policija uhapsili jednu osobu iz Zubinog Potoka osumnjičenu za ubistvo Zumberija, ali nije naveo ime i nacionalnu pripadnost uhapšenog.

Hoti je agenciji Beta rekao da je ta osoba uhapšena u centru za registraciju u mestu Čabra u opštini Zubin Potok.

"Pripadnici Euleks policije i policije Kosova su tu osobu identifikovali kao osumnjicenu za ubistvo Zumberija i uhapsili ga", rekao je Hoti.

On je dodao da je osumnjičeni dao izjavu Euleksu, kosovskoj policiji i tužilaštvu koji vode predmet ubistva Zumberija.

Euleks je danas saopštio da su Kosovska policija i Euleks uhasili jednu osobu osumnjičenu za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija 26. jula 2011. godine.

Pripadnik specijalne jedinice Policije Kosova Enver Zimberi ubijen je 26. jula tokom akcije vlasti Kosova za uspostavljanje "reda i zakona" na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.

Njega je posthumno predsednica Kosova Atifete Jahjaga proglasila herojem Kosova.

POVEZANE VESTI

Petak 27.01.2012. 19:37
Sve se bojim da je greska.Vrsi se pravi progon Srba od strane EULEX policije .Cini mi se da svesrdno pomazu siptarima u zastrasivanju nealbanskog stanovnistva nebili ih oterali sa kosova. Nasa vlada je dovela EULEX na kosovo i neznam kada se ocigledno vidi sta su i ko su oni ,da su ozbiljno izasli iz mandata UN i SB zasto onda ne zatrazi prekid njihove misije . Znam da na to ima pravo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online