Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 25.01.2012.
18:46
Beta A

Uhapšena četiri organizatora napada na Hrvate

Policija je uhapsila četiri od 11 ljudi za koje veruje da su organizovali napad na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu, izjavio je danas načelnik Uprave policije Mladen Kuribak.

Foto: Arhiva
 

Kuribak je za beogradske agencije rekao da policija traga za ostalim organizatorima napada, među kojima je šest osoba iz Beograda, a jedna iz Novog Sada.

"Juče je privedeno 37 osoba u vezi sa tim napadom", rekao je Kuribak govoreći o napadu veće grupe huligana na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske, koja u Novom Sadu igra utakmice na Evropskom prvenstvu.

Napad na hrvatske navijače se desio sinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik i prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan".

Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli, i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.

Još dvoje navijača potražilo je medicinsku pomoć, jer su pogođeni kamenom u glavu.

U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu.

Razbijeno je najmanje 15 automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje. Mediji su javili i da je oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 19:01
а јесте ли, којим случајем. ухапсили и организаторе напада на здрав разум и на право на живот грађана Србије? Урнишу нас већ 11 год а одазивају се на презимена типа динкић, тадић, вељовић, влаховић, питић, ђилас и сл...
Sreda 25.01.2012. 23:12
Ti "hrabri" napadaci pokazali su jos jednom kakav im je Obraz. Treba da ih je sramota. Savko ko je pametan stidi se, a ostali......neka se ponose.
Sreda 25.01.2012. 20:26
DA LI JE TACNA INFORMACIJA KOJU SAM CUO PRE 5 MIN. DA JE DETETU SA MASKOTOM ORLA SLOMLJENA VILICA I DA SE NALAZI NA VMA A DA SE SVE ZATASKAVA ZBOG DOLASKA CRO NAVIJACA U BGD.? MOLIM OSOBLJE SA VMA DA SE NEKO JAVI A NASIMA DA SE SUZDRZE AKO OVO IPAK NIJE ISTINA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online